Peste 6.000 de Florini își sărbătoresc mâine onomastica, în urbea de pe Criș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flori
Flori

Din cei peste 200.000 de locuitori ai orașului, mai mult de 27.000 sunt Florini, Florine sau  Florentine. La aceștia se adaugă sărbătoriții care poartă nume de flori.  

Duminica Floriilor deschide săptămâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paște. Cu rădăcini străvechi, sărbătoarea Floriilor înseamnă pentru creștini Intrarea Domnului în Ierusalim.

Pasionați de flori

Potrivit informațiilor DEP, în Oradea își sărbătoresc mâine onomastica peste  4.800 de Floriani, mai mult de 400 de Flore, aproape 200 de Florentini și un singur Floricel. În cazul doamnelor și domnișoarelor, în top este numele Floare sau Floarea, cu mai mult de 7.000 de persoane denumite astfel. În urbea de pe Criș trăiesc peste 4.400 de reprezentante ale sexului frumos numite Florica și circa 1.640 botezate Florentina. Aproximativ 2.400 dintre orădence poartă numele de Florina. Pe lângă acestea, duminică mai sunt sărbătorite persoanele care poartă nume de flori, precum Narcisa, Iris, Lăcrimioara, Camelia, Crina, Viorica, Margareta, Brândușa, Crenguța, Hortensia, Rozalia. Pentru sexul tare avem sărbătoriți cu alte nume precum Ghiocel, Crin, Mugurel, Viorel, Bujor.

Florarii, cei mai fericiți

Floriile sunt, pentru vânzătorii de flori, printre cele mai profitabile zile ale anului. Încă de vinerea, numărul clienților crește considerabil, în contextul în care colegii de serviciu se grăbesc să le felicite pe sărbătorite. "Duminica vindem cel mai bine. Lumea vrea să ofere buchete proaspete", spune Ioan Cristea, proprietarul unei florării.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite