Fiu de fostă poliţistă, arestat fiindcă ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea unor puşcăriaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lelea, fiul unei foste poliţiste din Bihor, a fost arestat pentru 29 de zile, după ce a fost anchetat de procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă. Din decembrie 2010 până în ianuarie 2011, acesta a pretins de la trei puşcăriaşi, dintre care unul traficant de droguri, suma de 50.000 de euro, pentru a interveni pentru eliberarea lor.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Răzvan Lelea, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată. Potrivit informaţiilor transmise de către biroul de informare şi relaţii publice al DNA, în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, inculpatul Lelea Răzvan a pretins de la trei denunţători suma totală de 50.000 euro lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, procurori şi alţi judecători, pe care poate să-i determine să dispună soluţii favorabile denunţătorilor. În concret, inculpatul ar fi trebuit să intervină pentru punerea în libertate a unei persoane cercetate pentru infracţiunea de tâlhărie şi pentru achitarea unuia dintre denunţători care era judecat pentru trafic de droguri de mare risc. „Din banii pretinşi, inculpatul a primit efectiv suma de 21.000 de euro", se arată în comunicatul DNA.

Arestat preventiv

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar marţi procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. În aceeaşi zi, Tribunalul Bihor a dispus arestarea sa preventivă, pe termen de 29 de zile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite