Firme din Bihor ţepuite de oameni de afaceri din Reghin şi din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Foto arhivă
Foto arhivă

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a două persoane suspectate că au obţinut peste 63.000 lei, înşelând două firme din Bihor.

Poliţiştii bihoreni au finalizat cercetările faţă de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Reghin, judeţul Mureş. „Acesta este acuzat că, la 4 septembrie 2009, în calitate de administrator al unei firme cu sediul în Reghin, a indus în eroare reprezentantul unei societăţi comerciale din Oradea, solicitându-i acestuia plata în avans a sumei de 50.000 lei, reprezentând contravaloarea unei cantităţi de fier beton ce urma a fi livrată firmei orădene", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor. În fapt, livrarea respectivă nu a mai fost efectuată, bărbatul din Reghin fiind suspectat că şi-ar fi însuşit banii respectivi imediat după intrarea sumei în contul societăţii pe care o administrează. Prejudiciul provocat astfel este de 50.000 lei.

Bilet la ordin

Tot vineri, poliţiştii au finalizat cercetările împotriva unui bucureştean în vârstă de 30 de ani, pentru înşelăciune. „Cel în cauză este acuzat că, în cursul lunii iunie 2010 şi-a atribuit în mod mincinos calitatea de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi a achiziţionat diverse mărfuri de la o firmă orădeană, pentru plata cărora a emis şi semnat în fals un bilet la ordin pentru suma de 13.383 lei. Odată introdus spre decontare, biletul la ordin a fost refuzat la plată din cauza lipsei totale de disponibil în cont şi a lipsei de mandat al semnatarului", a spus Alina Dinu. În ambele cazuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite