Firma românească RCS-RDS „interzisă” pe piața telefoniei mobile din Ungaria, din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea pentru Media Naţională şi Infocomunicaţii de la Budapesta a respins oferta firmei româneşti RCS&RDS pentru cumpărarea mai multor licenţe de telefonie mobilă în Ungaria. Cauza pare să fie datoriile unor subsidiare locale ale firmei controlate de către omul de afaceri orădean Zoltan Teszari.

Şase companii atât din Ungaria, cât şi din afara graniţelor maghiare au depus pachete preliminare pentru licitaţia o frecvenţă de 900 de MHz, dar cea a fimei RCS&RDS şi a companiei vietnameze Viettel au fost respinse.

Celelalte patru companii rămase, Magyar Telekom, Telenor Ungaria, Vodafone Ungaria şi consorţiul dintre compania de poştă din Ungaria, Villamosmuvek şi MFB Invest, au fost acceptate şi pot participa în faza angajantă a licitaţiei, se arată într-un comunicat al autorităţii de supraveghere.

Telenor, Vodafone şi Magyar Telekom furnizează deja servicii de telefonie mobilă în Ungaria. „Compania românească RCS&RDS nu a reuşit să îndeplinească cerinţa privind restanţele companiilor controlate de aplicant la plata comisioanelor pentru autoritatea de supraveghere", se arată în comunicat al autorităţilor maghiare.

Cererea companiei vietnameze a fost respinsă din mai multe motive şi considerată dincolo de posibilitatea rectificării.Licitaţia pentru serviciile de telefonie din Ungaria va începe mâine, 5 ianuarie.

Firmă puternică pe piaţa românească

Grupul RCS&RDS are o vechime de 17 ani pe piaţa de servicii de telefonie şi Internet în România şi este prezent şi pe pieţele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia. În Ungaria, furnizează servicii de telefonie fixă, Internet şi televiziune prin cablu şi satelit. În România, operatorul şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite