Finanțare de 83 de milioane de euro pentru rețeaua de apă din județul Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infrastructura de apă și canalizare din județul Bihor va fi modernizată în cadrul proiectului APAREGIO. Oradea se află printre localitățile cuprinse în proiectul de extindere și modernizare a rețelei de apă.

 "În prima etapă, în perioada 2009-2013, proiectul cuprinde investiţii în tratarea şi distribuţia apei potabile precum şi colectarea şi epurarea apei uzate în municipiile Oradea şi Beius, localitatea Tinca şi localităţile din zona metropolitană a Oradei: Sântandrei, Palota, Girişu de Criş, Tărian, Biharia, Nojorid, Oşorhei, Alparea şi Fughiu, având o populaţie totală de 237,298 locuitori (anul 2008) şi reprezentând aproximativ 40% din populaţia totală a judeţului Bihor", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Contractul de finanțare a fost semnat ieri, la sediul Ministerului Mediului, în prezența unui reprezentant al Comisiei Europene. "Ca urmare a semnării contractului, primăriile vor primi finanţare în valoare de 83 milioane euro cheltuieli eligibile. Urmează procedurile de licitaţie pentru achiziţia lucrărilor pentru obiectivele de investiţii cuprinse în proiect, proceduri ce vor fi postate pe SEAP", se mai arată în comunicat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite