Filmul animat „Vals cu Bashir” va fi prezentat astăzi în exclusivitate la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Ari Folman este personajul principal
Regizorul Ari Folman este personajul principal

Cinefilii orădeni sunt așteptați în această seară să urmărească, în exclusivitate la Oradea, un film animat care a fost nominalizat la premiul Oscar. Filmul „Waltz with Bashir", creat de regizorul Ari Folman, rulează în cadrul Festivalului de Filme de Animație Metrion, care va începe azi în orașul de pe Crișul Repede.

Documentarul animat „Waltz with Bashir" este povestea creatorului ei, Ari Folman, care după ce stă de vorbă într-un bar cu un vechi prieten, căruia îi spune  că în fiecare seară are un coșmar care se tot repetă, află mai multe informații despre propria persoană. În acest coșmar, prietenul regizorului visează că este alegat de 26 de câini care vor să îl muște. În fiecare seară același număr de câini. Cei doi realizează că există o legătură între coșmar și Misiunea Armatei Israeliene din Primul Război Liba, din anii '80. În aceea seară, regizorul are o viziune, care îi aduce aminte de masacrul din Beirut. Dar nimic nu este real. Această groaznică misiune i-a provocat lui Folman o pierdere a memoriei. Imagini uitate demult încep să revină la suprafață, pe măsură ce regizorul intervievează prieteni vechi și foști camarazi de război, care au participat și ei în aceiași perioadă la masacrul din Beirut.

MAFF-ul a ajuns la Oradea

Tema centrală din acest an a Festivalului de Filme de Animaţie Metrion este turnul Babel. Organizatorii festivalului au anunţat un concurs de animaţie şi unul de afişe cu această temă, al cărui punct de reper este un text a lui Demeter Szilárd, la fel ca anul trecut. Creaţiile trimise din România, Ungaria, Polonia, Suedia, Portugalia, Serbia, Spania, Franţa, dar şi din India şi Jamaica, vor fi prezentate în decursul festivalului. Deschiderea oficială a MAFF-ului va avea loc astăzi la cinema „Libertatea", cu un program muzical interesant, o coproducţie a unui cor de băieţi şi un vj (video jokey) care vor oferi o experienţa audio-vizuala de neuitat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite