Filmul Morgen a fost selectat pentru Festivalul de Artă de la Teplice, din Slovacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Morgen", de Marian Crişan, a fost selectat în competiţia de lungmetraj a festivalului
„Morgen", de Marian Crişan, a fost selectat în competiţia de lungmetraj a festivalului

Filmul Morgen a fost selectat în competiția de lungmetraj a Festivalului de Artă care va avea loc în Slovacia la sfârșitul săptămânii.  Evenimentul reunește producții premiate la festivaluri ca cele de la Cannes, Veneția, Locarno sau Berlin. Filmul Morgen a fost premiat la Locarno anul anul trecut.

Filmul, „Morgen"a fost selectat în competiţia de lungmetraj a Festivalului Filmului de Artă/ Art Film Fest, care va avea loc între 17 şi 25 iunie, la Trenčianske Teplice, în Slovacia.
Evenimentul reuneşte producţii premiate la festivaluri ca cele de la Cannes, Berlin, Veneţia şi Locarno, unde Morgen a primit anul trecut premiul special al juriului și premiul ecumenic.

În deschiderea festivalului va fi proiectat filmul "The House/ Dom", semnat de regizoarea slovacă Zuzana Liová, prezentat în secţiunea forum a ediţiei trecute a Berlinalei şi al cărui scenariu a fost premiat la Art Film Fest în 2003, dar şi la Cannes, cu distincţia „Krzysztof Kieślowski".

Filmul Morgen a fost recompensat anl trecut și cu marele premiu și premiul publicului la cea de a treia ediţie a Festivalului de Film din Europa Centrală, CinEast 2010, organizată.
Anul acesta, în aprilie, „Morgen" a fost recompensat cu premiul pentru regie la festivalul goEast de la Wiesbaden, iar în mai, cu premiul de distribuţie la Festivalul Internaţional de Film Independent IndieLisboa.
Filmul este totodată marele perdant al premiilor Goppo, unde a fost nominalizat dar nu a câștigat nicio distincție.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite