Fetiţă aflată în moarte cerebrală după un accident provocat chiar de un părinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre fetiţele rănite în accidentul produs chiar de un părinte, în urmă cu mai bine de o săptămână, între localităţile Oşorhei şi Săcădat , este în moarte cerebrală, în timp ce sora ei a fost operată la coloană, la secţia de neurochirurgie din Cluj.

Starea fetiţei de 7 ani rănită, în urmă cu mai bine de o săptămână, într-un accident rutier ce a avut loc între localităţile Oşorhei şi Săcădat, este foarte gravă. „Fetiţa de şapte ani este în moarte cerebrală. Părinţii au refuzat donarea de organe.

"Atâta timp cât îi bate inima fetiţa va rămâne în ventilaţie mecanică" a spus astăzi dr. Carmen Pantiş, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oradea. Cealaltă fetiță din mașină, în vârstă de 12 ani, a suferit o fractură de colonă lombară. Ea a fost transferată la secţia de neurochirurgie din Cluj unde a fost operată la coloană. I-au fost implantate tije speciale de titan care să îi stabilizeze coloana. „Starea celeilalte fetiţe este bună. Ea a fost operată la coloană, la Cluj" a spus Pantiș. Pentru aceasta va urma o perioadă de recuperare, perioadă care va determina starea ulterioară a pacientei.

Cele două fetițe se aflau în mașina condusă de  tatăl uneia din ele un BMW înmatriculat în Italia. Se pare că bărbatul a încercat să depășească o rulotă, însă a acroșat-o, iar mașina în care se aflau s-a răstunat pe câmp. În urma accidentului patru persoane au fost rănite. Tatăl a suferit leziuni minore. În urma accidentului șoferul s-a ales cu dosar penal şi urmează să fie cercetat.

„În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală iar în funcţie de gravitatea leziunilor suferite de victime vor fi luate măsuri legele" a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite