Festivalul de Filme de Scurt Metraj BuSho ajunge pentru prima dată în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Filme de Scurt Metraj BuSho, eveniment cinematic de  prestigiu deja în Ungaria, va fi organizat şi în Oradea între 1 şi 3 Septembrie, în fiecare zi, între orele 18 şi 23.

 Dintre cele cinci sute de creaţii înscrise în concurs vor fi alese 85, pentru a fi proiectate.  Pe lângă acestea vor mai fi proiectate selecţii din diferite festivaluri internaţionale prezentate la BuSho.

Ideea Festivalului Internaţional de Filme de Scurt Metraj BuSho (Budapest Short) s-a născut în toamna anului 2004 şi peste un an s-a şi organizat prima ediţie. În prima fază, acest festival a dorit să ofere o soluţie acelor debutanţi care erau tot mai activi şi interesaţi de filmele de scurt metraj. Festivalul începe în fiecare an la data de 31 August şi anul acesta a fost organizat pentru a şasea oară. Anul acesta au fost trei categorii (ficţiune, animaţie şi experimental) şi au fost mai mult de cinci sute de aplicaţii din 53 de ţări.

Primul juriu format din Mag István, Gergely Zoltán, Rimóczi László şi Patrovits Tamás a ales 85 de filme pentru concurs şi acestea au fost proiectate în 15 locuri diferite. În acest an, în concursi sunt şi 15 filme maghiare, şi vor fi proiectate creaţii cunoscute precum Istoria Zborului de Kenyeres Bálin , Log Jam-ul lui Alexei Alexeev, sau Proxeneţi, de Géczy Dávid.

În afară de aceste creaţii selectate pentru concurs se vor putea viziona filme apreciate la festivalurile internaţionale de filme de scurt metraj precum Brest, Brno16, CologneOFF, Shqip şi Nachalo, respectiv proiecţiile de la workshop-uri de filme precum életREklám, GomBuSho, Polifilm. Festivalul BuSho se deschide la 1 Septembrie orele 18. Organizarea festivalului este o premieră atât pentru Oradea, cât și pentru România. Intrarea este liberă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite