Oradea: Doi orădeni au fost aleși în conducerea Federației Române de Judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Doi orădeni au fost aleși în conducerea Federației Române de Judo
Oradea: Doi orădeni au fost aleși în conducerea Federației Române de Judo

Federația Română de Judo are o nouă conducere. Eduard Doandeș a fost ales președintele federației, iar orădenii Florin Lascău și Alexandru Chirilă ocupă funcțiile de vicepreședinte, respectiv secretar general al federației. Alegerile au avut loc ieri seară la Oradea.

 Alegerile au avut loc ieri seară la Oradea. Președintele a fost ales cu 31 de voturi din 33. Vicepreședintele a avut însă mai puține voturi. “Asta înseamnă că nu sunt suficient de bun și că mai am de lucru”, a spus Florin Lascău, vicepreședintele FRJ.

Dorește promovare

Noul președinte ales a declarat că dorește să faciliteze comunicarea în cadrul federației și să dezvolte baza materiale. “Intenționez să trec pe la fiecare club din România să discut cu conducătorii și cu sportivii. Doar așa pot să-mi dau seama de situația reală din cadrul federației și pot să-mi fac o strategie”, a declarat Eduard Doandeș. Șeful FRJ dorește însă cel mai mult să  promoveze foarte mult judo-ul la nivel național. “Vreau ca judo-ul să fie introdus în școli, la nivel național. Asta ține însă foarte mult de baza materială, care va trebui dezvoltată”, a precizat președintele federației. “Prin acest sport pot să creez o educație. Doresc să readuc judo-ul pe buzele tuturor”, a conchis Eduard Doandeș.

Conducerea federației

Eduard Doandeș a fost antrenor la Clubul Sportiv Dinamo București, în perioada 1992-1994. Din 1998 a lucrat în Irlanda, unde timp de câțiva ani a fost și proprietarul unei săli de sport. Din 2003 are afaceri imobiliare în mai multe țări. În 1992 - 1993 a fost dublu campion la kickboxing chinezesc.

Florin Lascău a fost campion mondial la judo în 1991 și are centură neagră 6 dan. Din 2007 are diplomă în Performanță Sportivă la Universitatea Bath, Marea Britanie. A fost directorul administrativ al Uniunii Europene de Judo, director tehnic al Federației Suedeze de Judo și secretar și manager general al Federației Române de Judo.

Alexandru Chirilă a fost antrenor la Școala Sportivă Oradea,  pe urmă la Rapid. Sportivii lui au avut rezultate la europene, balcaniade, zeci de medalii naționale, atât pe echipe cât și la individual. A fost  primul președinte al Federației Române de Karate Kyokushin, funcție preluată din anul 2005 de fiica sa, Anca Wallmen. Din anul 2002, de când a fost introdusă ca probă sportivă proba de kata în competiții, a revenit ca antrenor. Munca lui a dat roade, ca dovadă stau rezultatele foarte bune ale sportivilor Fleisz Ciprian și Iulian Surlă, campioni europeni și mondiali. Conduce o firmă care produce și importă echipamente sportive, care ajung în școli și săli de sport din toată țara.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite