Fasolea cu cârnaţi a bătut defilarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele trei mii de porţii de fasole au fost gătite în cazane de la armată
Cele trei mii de porţii de fasole au fost gătite în cazane de la armată

Adrian Hădean a gătit cea mai bună fasole cu cârnaţi, după cum au mărturisit orădenii care au gustat din ea, de Ziua Naţională.

Fasolea servită direct din cazan, în centrul oraşului, i-a convins pe orădeni că mâncarea gătită în bucătăria de campanie a armatei este mult mai gustoasă decât cea de acasă. „Este ca la armată, foarte bună. Tot ce-i făcut în cantităţi mari este foarte bun. Acasă, făcută în blid, nu are acelaşi gust ca aici”, a spus Ioan Iovan, un orădean de 73 de ani. „Asta îi mai bună la gust ca aia făcută de mama”, a recunoscut Sergiu Maghiar, de doar 6 ani.

Fasole gătită de militari

Adrian Hădean a fost cel care a gătit imensa cantitate de fasole, ajutat de bucătarul Dan Chişu şi de încă şase militari. Cei opt au muncit la mâncarea de fasole de luni de la ora 13.00, până marţi dimineaţă, la ora 06.00. „Am avut ajutoare militari care au fost în misiuni în Kosovo şi Bosnia”, a mărturisit Adrian Hădean.

Militarii au făcut tot, de la curăţatul cepei, până la învârtitul în oală. „Să vezi opt bărbaţi plângând în jurul cazanului cu ceapă!”, a spus, râzând, bucătarul. Fasolea a fost gătită în marmide, bucătării militare de campanie. „Nişte cazane foarte mari se încălzesc cu motorină, şi pui în ele ce ai de pus. Fasolea am fiert-o în cazane, sosul de legume l-am făcut separat, pe urmă le-am amestecat şi le-am mai lăsat să fiarbă împreună. Sosul nu-l puteam face în cazane pentru că este foarte sensibil şi trebuie să stai cu lingura în el”, a explicat bucătarul.

Trei mii de porţii

Secretul reţetei constă în faptul că s-au folosit foarte multe legume şi condimente. „E foarte multă muncă la mijloc”, a povestit Adrian Hădean. „Este cea mai mare aventură culinară a mea. Aş mai face-o şi mâine, foarte sincer”, a mărturisit bucătarul. În jur de trei mii de orădeni au gustat ieri din delicioasa mâncare de fasole, servită direct din cazan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite