Oradea: Fără sporuri, premii și stimulente la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Fără sporuri, premii și stimulente la primărie
Oradea: Fără sporuri, premii și stimulente la primărie

Datorită problemelor financiare primăria taie din salariile angajaților, stimulentele, plata orelor suplimentare și premiile și dorește să facă și reduceri de personal. De asemenea, angajații primăriei vor avea plafoane pentru cheltuieli și FC Bihor va fi înscrisă în Liga a III-a.

"Situația economică de la nivelul țării se reflectă și asupra municipiului. S-a înregistrat o scădere a veniturilor la bugetul local. Nici în primul semestru din anul viitor nu vor fi semne de redresare", a declarat azi primarul Ilie Bolojan, cu ocazia ședinței Consiliului Local Oradea. Ca urmare, municipaliatea este nevoită să ia unele măsuri pentru a putea trece cu bine de criză. Potrivit edilului în ședința CLO de la sfârșitul lui august va fi pusă în discuție reducerea organigramelor instituțiilor din subordine, vor fi renegociate toate contractele de închiriere ale primăriei, pentru reducerea chiriilor, vor fi făcute plafoane de cheltuieli, vor fi reduse cheltuielile de personal, inclusiv salariile, sporurile, premiile, stimulentele sau plata orelor suplimentare.

Economii la buget

"În acest mod vom face economie de 25 de miliarde de lei vechi pe următoarele șase luni", a subliniat Bolojan. El a precizat că vor fi blocate și procesele de majorare a salariilor din cadrul regiilor subordonate primăriei și vor fi reduse salariile persoanelor cu funcții de conducere. Primarul a confirmat și că FC Bihor Oradea va renunța la locul în Liga a II-a și va juca în Liga a III-a, tot din motive economice.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite