Oradea: Fără mașini abandonate în oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Fără mașini abandonate în oraș
Oradea: Fără mașini abandonate în oraș

Poliția Comunitară a demarat o acțiune prin care vrea să curețe orașul de mașinile care zac abandonate peste tot.

" În municipiul Oradea s-a constatat existenţa unui număr mare de maşini abandonate sau fără stăpân, care ocupă domeniul public. Aceste autovehicule se regăsesc atât pe locurile de parcare din zonele rezidenţiale cât şi  parcate pe spaţiul verde din jurul imobilelor.  Autovehiculele abandonate reprezintă astfel, o problemă atât pentru locatarii, cărora le sunt ocupate locurile de parcare, cât şi pentru autorităţi, ele dând zonei un aspect insalubru", se arată în comunicatul Primăriei Oradea.

Somații

Reprezentanții Poliţiei Comunitare, doresc să curețe orașul de mașinile fără stăpân.  În acest sens a fost stabilit un plan de acțiune. Ca urmare, pentru vehiculele în privinţa cărora exista indicii că ar fi fără stăpân sau că ar fi abandonate, aflate pe domeniul public sau privat al statului, agenţii constatatori ai Poliţiei Comunitare vor întocmi procese-verbale de constatare. Cu această ocazie se va afişa o somaţie pe caroseria autovehiculului, prin care se solicita ridicarea acestuia de pe terenul aparţinând domeniului public sau privat al statului, în termen de 10 zile. În acest termen agentul efectuează cercetări pentru identificarea proprietarului sau a deţinătorului legal al autovehiculului.  Proprietarul sau deţinătorul legal este somat nominal, pentru ridicarea acestuia de pe terenul aparţinând domeniului public sau privat al statului. 

Mașinile abandonate, vândute de municipalitate

Dacă nici după această somaţie nu se conformează, se va dispune ridicarea, transportarea şi depozitarea autovehiculului şi a bunurilor aflate în interiorul acestuia într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.  Dacă proprietarul nu se prezintă pentru ridicarea vehiculului, în termen de 30 de zile, acesta trece în proprietatea municipalității şi urmează sa fie vândut sau predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor. Refuzul proprietarului de a se conforma somaţiei se amendează cu 2.000 lei. 
 
Mașini ridicate

În Oradea, în perioada martie – iulie 2009, au fost ridicate 278 autovehicule, dintre care 170 au fost ridicate de către proprietari, 39 de autovehicule abandonate şi fără stăpân au fost ridicate de către Poliţia Comunitara Oradea şi Administraţia Imobiliară Oradea. Dintre aceste 39 de autovehicule, 24 au trecut deja în proprietatea orașului, fiind predate unităţilor de colectare şi valorificare a deşeurilor. Alte 69  de autovehicule urmează să fie ridicate. Orădenii care vor să facă sesizări şi reclamaţii   pot suna la 0259. 969.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite