Falsificatorii de carduri au "ușurat" conturile unor americani de 300.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grupare infracțională specializată în săvârșirea de infracțiuni informatice și operațiuni frauduloase cu instrumente de plată electronice a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2008 - 2010, membrii grupării au acţionat pe teritoriul României, Austriei, Ungariei, Germaniei, Olandei, Italiei, Sloveniei şi folosind echipamente software si hardware pentru falsificarea de carduri. "Cu ajutorul numerelor de cont şi a celorlalte date de identificare ale titularilor acestora, obţinute în mod ilegal din Statele Unite ale Americii, au falsificat mai multe sute de carduri bancare, cu ajutorul cărora  au efectuat diverse operaţiuni frauduloase, respectiv achiziţii de bunuri, retrageri de numerar şi au achitat valoarea unor servicii publice. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 300.000 euro", se arată într-un comunicat al DIICOT.

 Liderii grupări sunt Tiberiu Porcar, zis „Tibi",  şi Dan Ciocîrlan, zis „Ciochi" sau „Grasu". În timpul anchetei, procurorii au descoperit că acesta din urma deținea  droguri de risc şi de mare risc. Dosarul în care sunt judecați cei 11 membri ai grupării, a ajuns pe rolul Tribunalului Bihor. Totodată, procurorii au pus sechestru pe clădiri și terenuri aparținând membrilor grupării, pentru a recupera prejudiciul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite