Faist Mekatronic investește 25 de milioane de euro într-o fabrică în Parcul Industrial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faist Mekatronic investește la Oradea
Faist Mekatronic investește la Oradea

Faist Mekatronic, producător de filtre pentru infrastructura de telecomunicaţii, furnizor pentru Nokia și Ericsson, va deschide o fabrică la Oradea. Compania investește într-o fabrică din Parcul Industrial 25 de milioane de euro. Până în 2016, investitorul preconizează să realizeze 1.600 de locuri de muncă la Oradea

Până în prezent, au fost semnate 19 contracte cu investitori, iar unul este în fază finală de negociere. "Aproximativ 30% din suprafaţa totală a terenului din parc este atribuită. O companie şi-a început deja activitatea. Shinheung Electronics a creat 200 de locuri de muncă. Sunt deschise trei şantiere, iar altele în curs de deschidere. Totodată, de la începerea activităţii, au fost create 800 de locuri de muncă", a spus astăzi Biro Rozalia, viceprimarul Oradei. Taxa de concesiune pentru suprafeţele atribuite variază între 8 şi 20 de euro pe metru pătrat, pe 25 ani, la care se adaugă 0,5 Euro/mp, taxa de administrare. "Rezultatele după primul an de activitate sunt mult mai bune decât ne-am aşteptat, date fiind şi condiţiile economice actuale", a apreciat viceprimarul.

Furnizor pentru Nokia și Ericsson

Potrivit sursei citate, reprezentanţii municipalităţii au negociat, în cursul săptămânii trecute, un nou contract, cu firma Faist Mekatronic. Contractul a fost semnat pentru o concesiune de 44.000 mp, între reprezentanţii Parcului Industrial şi Faist Mekatronic. Compania este lider pe piaţa din Europa în furnizarea de filtre pentru infrastructura de telecomunicaţii, având clienţi principali pe Ericsson şi Nokia Siemens Network.

Lucrările de investiţi vor începe până la sfârşitul lunii octombrie şi vor fi finalizate în aprilie 2011. Investiţia totală este de aproximativ 25 milioane de euro şi va fi realizată în 2 etape, 18 milioane de euro în prima etapă şi 7 milioane de euro în etapa a doua. Până la sfârşitul anului 2011, vor fi create patru sute de locuri de muncă, până la sfârşitul anului următor vor fi create cinci sute de locuri de muncă, urmând ca numărul locurilor de muncă să crească cu încă șase sute până în 2016.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite