Fabricanţi clandestini de votcă, rom şi brandy, descoperiţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de litri de alcool şi băuturi alcoolice produse ilegal, o instalaţie rudimentară de producere a alcoolului, ţigări netimbrate şi alte bunuri au fost descoperite de poliţiştii de investigare a fraudelor în urma percheziţiilor efectuate marţi în Oradea.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor s-au sesizat din oficiu şi au verificat activitatea şase orădeni, suspectaţi că, în perioada în perioada 2011 - 2012, ar fi utilizat alcool dublu rafinat, achiziţionat fără forme legale de la mai mulţi furnizori, ca materie primă pentru fabricarea de votcă, rom, brandy şi alte sortimente de băuturi alcoolice. „Anchetatorii îi acuză pe V.V., de 45 de ani, C.I., de 53 de ani, S.V., de 49 de ani, S.D., de 37 de ani, K.C., de 21 de ani şi B.A.F., de 24 de ani că au produs respectivele băuturi alcoolice în mai multe imobile situate pe raza Municipiului Oradea şi, ulterior, le-au comercializat fără documente legale către diverse baruri şi persoane fizice din Judeţul Bihor", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Citeşte şi:
Ţigări de contrabandă, în pereţii vagonului restaurant al trenului Moscova-Sofia

Percheziţii simultane

Peste 40 de poliţişti au efectuat marţi zece percheziţii la domiciliile suspecţilor, la sediile firmelor folosite de aceştia în activitatea infracţională şi în imobilele în care existau suspiciuni că se produc ilegal băuturile alcoolice. „În urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii bihoreni, au fost descoperite 49.440 ţigarete (2.472 pachete de ţigări) marcate necorespunzător, o instalaţie rudimentară de producere de băuturi alcoolice, precum şi 600 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, 15 litri de diverse arome, peste 100 de recipiente din plastic sau sticlă, de diferite mărimi, capace din plastic şi 5.700 lei", a spus Alina Dinu.

Prejudiciu de 100.000 de lei

Totodată, s-au făcut verificări la zece societăţi comerciale din Bihor, la care erau distribuite băuturile alcoolice produse de suspecţi. În urma controalelor au fost confiscaţi 50 de litri de băuturi alcoolice pentru care nu existau niciun fel de documente de provenienţă şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei. Prejudiciul astfel provocat bugetului de stat se ridică, până în prezent, la aproximativ 100.000 lei.

 Pe mâna legii

Poliţiştii de investigare a fraudelor l-au reţinut marţi, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Bihor, pe orădeanul V.V., de 45 de ani, iar în cursul acestei zile urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni continuă cercetările în cauză sub supravegherea şi îndrumarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat bugetului consolidat al statului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite