Fabrică ilegală de alcool, descoperită de către poliţiştii bihoreni la Salonta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrică ilegală de băuturi alcoolice
Fabrică ilegală de băuturi alcoolice

Trei persoane sunt suspectate de poliţiştii bihoreni că au fabricat şi distribuit ilegal băuturi alcoolice contrafăcute. La cele 16 percheziţii efectuate, oamenii legii au descoperit o instalaţie rudimentară de producere de băuturi alcoolice, peste 1.100 de litri de alcool, esenţe, recipiente şi alte materii prime folosite în procesul ilegal de fabricaţie.

Peste 50 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Poliţiei Municipiului Salonta şi luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, au acţionat miercuri în Salonta, pentru a găsi dovezi împotriva suspecţilor. „În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor bihoreni, care s-au sesizat din oficiu în cauză, s-a stabilit că P.I., de 59 de ani, P.C. şi F.Z., ambii de 34 de ani, toţi din Salonta, sunt suspectaţi că, în perioada 2010 - anul curent, ar fi utilizat alcool dublu rafinat achiziţionat fără forme legale de la diverşi furnizori, ca materie primă pentru fabricarea a diferite sortimente de băuturi alcoolice (votcă, rom, brandy etc.). Cei trei suspecţi, faţă de care poliţiştii bihoreni au început urmărirea penală, sunt acuzaţi că ar fi desfăşurat întreaga activitate infracţională în mai multe imobile din Salonta şi că ar fi comercializat băuturile alcoolice produse ilegal, fără documente, către diverse baruri sau persoane fizice din judeţul Bihor", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Percheziţii

Poliţiştii bihoreni au efectuat miercuri 16 percheziţii, atât la domiciliile suspecţilor, la sediile firmelor folosite de aceştia în activitatea infracţională, cât şi în imobilele în care anchetatorii suspectau că se produc ilegal băuturile alcoolice. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bihoreni au descoperit o instalaţie rudimentară de producere a băuturilor alcoolice, 1.100 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, 20 de litri de diverse esenţe, peste 200 de recipiente din plastic sau sticlă, de diferite dimensiuni şi, totodată, capace din plastic pentru respectivele recipiente.

 I-au verificat şi pe colaboratori

 Concomitent cu efectuarea percheziţiilor, echipe mixte de control formate din poliţişti bihoreni şi specialişti din cadrul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţului Bihor, la care erau distribuite băuturile alcoolice produse de suspecţi, fiind confiscate peste 12.600 de ţigarete netimbrate şi 48 de litri de băuturi alcoolice pentru care nu exista niciun document de provenienţă. Totodată, în urma controlalelor efectuate au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 52.000 lei. Prejudiciul total provocat bugetului de stat în urma activităţii infracţionale desfăşurată de suspecţi se ridică, până în prezent, la peste 100.000 lei. Întreaga cantitate de alcool descoperită de poliţiştii bihoreni, precum şi ţigaretele, au fost ridicate în vederea confiscării.

Reţinuţi

Doi dintre suspecţi, respectiv P.I., de 59 de ani şi F.Z., de 34 de ani, au fost reţinuţi de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul acestei zile urmează a fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta şi la Judecătoria Salonta cu propunere de arestare preventivă.  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor continuă cercetările în cauză, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspecţilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite