Fabrică ilegală de băuturi alcoolice, descoperită și desființată la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane sunt suspectate de poliţiştii bihoreni de fabricarea şi distribuirea a peste 150.000 de litri de băuturi alcoolice contrafăcute, în valoare totală de 1.500.000 de lei. Circa 70 de polițiști le-au percheziționat ieri locuințele, descoperind o adevărată fabrică ilegală de băuturi alcoolice. Evazioniștii aprovizionau peste o sută de baruri din zonă.

La percheziţiile efectuate, oamenii legii au depistat o instalaţie de producere de băuturi alcoolice, 5.000 de litri de alcool, 3.500 de euro, 300 grame aur şi 1350 de lei, bani şi bunuri despre care se bănuieşte că provin din vânzarea ilegală de băuturi alcoolice. Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început joi urmărirea penală faţă de I.A.L., de 46 de ani, N.V., de 47 de ani, I.I., de 48 de ani şi M.P., de 41 de ani, şi O.Ş., de 47 de ani, toţi din Oradea, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală pentru producere de produse accizabile în afara antrepozitelor fiscale autorizate, achiziţionare de alcool etilic şi de distilate de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi.

Aprovizionau peste 100 de baruri

„Din primele verificări efectuate a rezultat că suspecţii, în perioada 2009 - 2010, au constituit o reţea infracţională prin intermediul căreia utilizând alcool etilic ca materie primă pentru diverse sortimente de băuturi alcoolice, au distribuit băuturile produse ilegal, fără forme legale, către mai mult de 100 de baruri şi restaurante din întregul judeţ. Totodată, s-a stabilit că în acest interval de timp au achiziţionat peste 50.000 de litri de alcool etilic, din care au produs şi comercializat mai mult de 150.000 litri de băuturi alcoolice, în valoare totală de circa 1.500.000 de lei", se arată în comunicatul transmis de către Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Bihor.

Descoperiți în aprilie

O parte din activitatea infracţională a membrilor grupării a fost descoperită în cursul lunii aprilie 2010, când a fost ridicată o instalaţie rudimentară de producere de băuturi alcoolice, circa cinci  tone băuturi alcoolice şi peste 90.000 lei, în urma a cinci percheziţii domiciliare, efectuate în  Oradea. Joi, 70  de polițiști din Bihor au participat la 17 percheziții domiciliare și la sediul unor firme din Bihor și Arad, pentru a se strânge dovezi împotriva evazioniștilor. „În urma percheziţiilor domiciliare a fost identificată o instalaţie automată cu patru pompe electrice de producere şi distilare de băuturi alcoolice, în incinta unor imobile din Oradea, Ceişoara şi Ceica, precum şi aproximativ 4.506 de litri de alcool şi băuturi alcoolice în valoare de peste 50.000 lei, peste 2.000 recipiente din plastic şi sticle de diferite mărimi şi 10.000 de  etichete şi timbre false", informează Ioana Indrieș, purtător de cuvânt la IPJ Bihor. De asemenea, au fost ridicaţi în vederea confiscării 3.500 de euro, 300 grame aur şi 1.350 de lei, bani şi bunuri în legătură cu care există suspiciunea că provin din vânzarea ilegală de băuturi alcoolice.

Propunere de arestare preventivă

Trei din cei cinci suspecţi au fost reţinuţi în Arestul I.P.J. Bihor, urmând  ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. Ceilalţi doi suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate tot pentru aceleaşi fapte.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite