Fabrica orădeană „Zahărul” pusă sub sechestru: administratorii anchetați pentru o fraudă de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Administratorii fabricii de zahăr sunt anchetați după ce ar fi livrat mai multe transporturi de zahăr către magazinele Kaufland și Lidl, prin firme fantomă, ca să evite plata TVA-ului, care s-ar ridica la un milion de euro.

În urma uner controale desfășurată de către Gărzile Financiare Bihor, Arad şi Timiş, s-a aflat că există probleme între stocuri și documentele fabricii Zahărul SA. Se pare că firma din Oradea ar fi importat peste 10.000 de tone de zahăr din Zimbabwe pe care apoi le-ar fi exportat unor firme din Bulgaria.

Totuși, exporturile ar fi fost doar în acte, marfa ajungând în portul din Constanţa și transportată la o firmă din Vălenii de Munte. Societatea comercială, ca să ascundă frauda ar fi făcut achiziţii fictive pentru zahăr, de la firme fantomă din zonă.

După ambalare, zahărul a ajuns la magazinele Kaufland și Lidl. Garda financiară a pus sechestru pe activele firmei, pentru recuperarea prejudiciului. Administratorii firmei de zahăr vor fi anchetaț pentru evaziune fiscală.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite