FOTOGALERIE Zăpada a îmbrăcat oraşul în alb şi i-a scos pe orădeni la curăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii bombănind, alţii cu zâmbetul pe buze, orădenii au ieşit la deszăpezirea trotuarelor, în această dimineaţă. Şoferii care au trebuit să ajungă la timp la muncă au fost cei care au pierdut însă minute bune curăţând zăpada de pe maşini, dar mai ales în traficul îngreunat din cauză că utilajele RER au ieşit la deszăpezire abia joi seară.

Răzvan Carţiş (5 ani) a fost unul dintre orădenii fericiţi să vadă ditamai stratul de zăpadă, pe maşina tatălui său, transformând deszăpezirea într-o joacă. Angajaţii pe care şefii i-au pus să cureţe zăpada de pe trotuare nu au fost însă la fel de încântaţi,  dar şi-au făcut datoria, cu zel.

image

Dă click pe poză pentru a vizualiza o galerie foto

Fără drumuri blocate

La această oră, în Bihor se circulă "în condiţii de iarnă", potrivit informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Rutieră Bihor. Poliţiştii spun că deocamdată nu sunt drumuri blocate şi că orădenii pot ajunge fără probleme la Arieşeni, Piatra Craiului, dar şi la Valea lui Mihai.

Perfect pentru schi

Adrian Marin, vicepreşedinte Salvamont-Salvaspeo Bihor, a spus că în zona judeţului nostru nu sunt probleme. " Deocamdată ne bucurăm de zăpadă, pentru schi", a spus Adrian Marin, subliniind că echipele Salvamont vor fi prezente în weekend la Stâna de Vale şi la Vârtop, la pârtia nouă.

image

Dă click pe poză pentru a vizualiza o galerie foto

Maşinile au ieşit la deszăpezire abia ieri seară

Şoferii care s-au grăbit astăzi spre serviciu au pierdut minute bune curăţând zăpada de pe maşini, dar mai ales în traficul îngreunat din cauză că utilajele RER nu au putut ţine ritmul cu ninsoarea. "Ieri, pe la ora 20.00, am fost cu maşina în oraş. Am pornit din cartierul Decebal spre Calea Aradului, iar de acolo am mers în Nufărul, dar nu am întâlnit un singur utilaj de deszăpezire. Toate străzile erau cu zăpadă", a relatat Florin Maghiar, un şofer orădean care aştepta în trafic, în această dimineaţă. 

Cu toate acestea, Mirela Macra, consilier în cadrul biroului de presă al Primăriei Oradea, a spus că reprezentanţii RER Ecologic Service acţionează în permanenţă, încă de ieri seară, pentru deszăpezirea străzilor din municipiu. "Începând de la ora 19.00 utilajele RER au împrăştiat antiderapant  în toate zonele oraşului, de la ora 23.00 utilajele au intrat la pluguit zăpada, iar în această dimineaţă la ora 3.00 a avut loc încă o acţiune de împrăştiere cu antiderapant solid", a spus Mirela Macra. Până în acest moment s-au împrăştiat peste 100 de tone de sare şi mai mult de 100 de tone de nisip.

În prezent, 12 maşini RER străbat oraşul pentru a  plugui zăpada şi 8 maşini împrăştie cu antiderapant solid pe străzile secundare. "Primăria Oradea roagă cetăţenii şi asociaţiile de proprietari să măture zăpada din faţa locuinţelor personale sau a celor în care îşi desfăşoară activitatea", a transmis Mirela Macra. Orădenii pot sesiza dispeceratul RER la numărul de telefon 0259.433.195, pentru orice problemă legată de deszăpezire.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite