FOTOGALERIE Târg cu pălincă de cireșe și vin de Moldova în Parcul 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul 1 Decembrie din Oradea găzduiește în acest weekend Târgul Pălincarilor și Festivalul Vinului, cu muzică populară și voie bună. Orădenii pot degusta pălincă făcută în gospodăriile din Bihor, vinuri din Republica Moldova, must, mititei și cârnați pe grătar.

Citește aici programul Toamnei Orădene pentru sâmbătă și duminică

Vasile Cmeciu din Sâmbăta a adus la târg pălincă de prune, de stuguri, de mere și de cireșe. Pălinca de struguri și de prune e cea mai ieftină, 20 de lei litru. Cea mai scumpă e pălinca de pere și de cireșe, 50 de lei litrul. "Este mai rară pentru că se face mai puțină. După cireșe alergi mult", justifică gospodarul din Sâmbăta prețurile mai piperate la cele două sortimente de tărie. Semn că pălinca este gustoasă, orădenii au făcut coadă încă de dimineață pentru a o degusta. "Pentru prima zi vânzările au mers foarte bine. Astăzi și mâine vor fi mai mulți clienți", spune Vasile Cmeciu care nu se sperie că criza îi va împuțina clienții.

Vinuri din Moldova

 Cei care nu vor să deguste din tărie pot alege un vin roșu, licoros. "Vinul Cahors este marcă înregistrată în Republica Moldova. Este specific zonei respective și este preferat de preoți pentru împărtășanie", spune Dan Todea, reprezentantul distribuitorului în Bihor al vinurilor din podgoriile Ciumai și Tomai. "Vinul este un cabernet din struguri culeși după ce a dat prima brumă, când sunt aproape înghețați. Asta face ca vinul să fie foarte dulce. Faptul că e foarte dulce îl face să fie preferat și de preoți pentru împărtășanie", povestește Todea. O sticlă de vin costă 13 lei.




Dă click pe poză pentru fotogalerie cu ce găsești la târgul din Parcul 1 Decembrie

Mititei și prăjituri de marțipan

Orădenii găsesc la târg și tradiționalii mititei, care se vând cu 2 lei bucata. Nu lipsesc cârnații prăjiți pe grătar sau produsele de fast-food. Un pahar de vin fier costă începând de la 2 lei iar un pahar de must costă de la 1 leu. Nu lipsesc nici tarabele cu prăjituri din marțipan, pentru cei care vor un desert gustos. Producătorii de miere de albine sunt și ei prezenți la târg.

Caravana Adevărul și balonul Orange

image

Orădenii care vor să cumpere produsele din colecția Adevărul o pot face astăzi și mâine. Caravana a poposit în Parcul 1 Decembrie. Cei care cumpără cinci cărți din colecția Jules Verne au șansa să câștige un zbor cu balonul Orange, care astăzi și duminică va fi în Parcul 1 Decembrie, între orele 14.00-19.00.



Dă click pe poză pentru fotogalerie cu ce găsești la târgul din Parcul 1 Decembrie

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite