FOTO Un orădean a protestat pe Palatul Vulturul Negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul s-a urcat pe acoperişul palatului Vulturul Negru
Bărbatul s-a urcat pe acoperişul palatului Vulturul Negru

Mai multe ore s-au chinuit pompierii să-l facă pe un orădean să coboare de pe acoperişul unei clădiri din centrul oraşului. Bărbatul a ameninţat că se aruncă dacă primarul Oradei nu-i oferă o locuinţă decentă.

Zeci de orădeni, de etnie romă, au protestat, săptămâna trecută, în centrul Oradei nemulţumiţi că Primăria i-a evacuat dintr-o casă naţionalizată care a fost retrocedată. Primăria le-a oferit locuinţe sociale pe strada Uzinelor şi Ogorului, însă acestea nu se ridică la pretenţiile romilor.

Bărbatul s-a urcat pe acoperişul palatului Vulturul Negru Bărbatul s-a urcat pe acoperişul palatului Vulturul Negru Bărbatul s-a urcat pe acoperişul palatului Vulturul Negru

Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

După ce o săptămână au protestat, dar nimeni nu i-a băgat în seamă, ieri de dimineaţă, Lakatos Zoltan (36 de ani) s-a urcat pe acoperişul Palatului Vulturul Negru şi a ameninţat că se aruncă. Zeci de rromi adunaţi în faţa statuii lui Mihai Eminescu îl susţineau. Au fost mobilizaţi pompierii de la ISU Crişana, care au negociat cu bărbatul ore bune.

Comandantul Sorin Lupşea s-a urcat în podul clădirii şi a încercat să-l convingă pe ţigan să renunţe la protest. A reuşit după mai bine de trei ore, cu toate că în tot acest timp, atât soţia bărbatului, cât şi cei care au venit să-l susţină îi strigau să nu coboare şi nici să nu se lase convins.

Viceprimarul Mircea Mureşan i-a asigutrat pe protstatari că, vineri, o comisie le va analiza situaţia.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite