FOTO După mai multe luni de proces, ABC-ul de pe podul Dacia a fost demolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ABC-ul de la capătul podulu Dacia a devenit o aminire. După luni bune de judecată, instanţa a decis  că localul poate fi demolat de către Primăria Oradea, lucru care s-a şi întâmplat.

Deoarece stătea în calea realizării unor benzi rapide de acces dinspre Magheru spre Aleea Gojdu, ABC-ul din capătul podului Dacia a fost demolat.

image
Chioşcul de pe podul Dacia a fost demolat Chioşcul de pe podul Dacia a fost demolat

Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

 Nemulţumită de suma oferită pentru expropriere, aproape 40.000 de euro, familia Cosma, cea care deţinea magazinul, a atacat în contencioas administrativ HCL nr. 357/2011 privind realizarea benzii de acces.

Avocaţii au încercat să convingă instanţa de fond că exproprierea nu are nicio bază legală, deoarece crearea unei benzi rapide nu reprezintă o necesitate publică, atâta timp cât există deja o bandă de acces spre Aleea Gojdu. Cum nu au reuşit, magistraţii au aprobat  exproprierea. Demolările au început la sfârşitul săptămânii trecute  şi s-au finalizat în cursul zilei de marţi.

"Proprietarii au pierdut procesul privind exproprierea. Am suportat cheltuielile de demolare, care se ridică la 7.000 lei, plus TVA", a declarat Cristian Beltechi, directorul executiv al Administraţiei Imobiliare Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite