FOTO Se lucrează intens în zona Dragoş Vodă, din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările avansează
Lucrările avansează

Primarul Ilie Bolojan a prezentat situaţia lucrărilor din zona Dragoş Vodă. Construcţia noului pod peste Crişul Repede este realizată de societatea Macio, iar rampele de acces la pod sunt realizate de către primărie. Lucrările au fost demarate în vara anului trecut, noul pod va avea două benzi de circulaţie, pe o lăţime de 7,8 metri, precum şi trotuare pe ambele părţi, cu lăţimea de 1,5 metri fiecare.

În a doua jumătate a lunii iulie a avut loc lansarea podului de pe un mal pe celălalt, au fost montate primele 10 tronsoane ale podului, iar în aceste zile sunt rulate şi puse pe poziţie ultimele şase tronsoane. 

Lucrările avansează Lucrările avansează Lucrările aveansează

Dă click pentru a vedea mai multe fotografii!

În dreptul podului municipalitatea amenajează şi un sens giratoriu cu o rază de 10 metri şi drumuri de acces până la pod. Lucrările la sensul giratoriu au fost demarate în data de 23 iulie, urmând să fie finalizate spre sfârşitul lunii august. Până în prezent au fost realizate insulele centrale şi laterale ale sensului giratoriu, urmând să fie montate indicatoarele rutiere şi să se pregătească pentru turnarea stratului de uzură pe întrega suprafaţă a sensului.

Tot în cadrul acestei lucrări vor fi realizate: două rampe de acces la pod în lungime totală de 163 m - cu lăţimea carosabilului de 7 m, două trotuare cu lăţimea de 2 m, reţea de canalizare pluvială în lungime de 200 metri liniari. Totodată, se va realiza iluminatul public şi pasajul pietonal. Termenul de finalizare a acestor lucări este 30 septembrie 2012, executanţii lucrărilor fiind S.C. Construcţii Bihor în asociere cu S.C. Drumuri Orăşeneşti.

"Giraţia se realizează pentru ca şoferii care vin din orice direcţie să poată intra pe pod. Sperăm ca aceasta să fie gata la sfârşitul lunii septembrie şi să o putem da în folosinţă odată cu podul, care în această perioadă este montat", a declarat Ilie Bolojan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite