FOTO Mai mulţi copaci au fost scoşi din rădăcini de furtuna care s-a abătut asupra Oradei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copacii au fost rupţi de ploaie şi vânt
Copacii au fost rupţi de ploaie şi vânt

O furtună de aproximativ o oră a scos din rădăcini mai mulţi copaci în Oradea. Nu  au existat persoane rănite, dar au fost avariate maşini şi mai multe locuinţe.

Au zbârnâit telefoanele la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", luni seara. Condiţiile meteorologice din cursul serii, manifestate sub formă de precipitaţii abundente şi vânt puternic cu aspect de vijelie, au impus  intervenţia echipajelor de pompieri.

Copacii au fost rupţi de ploaie şi vânt Furtună la Oradea Furtună la Oradea

Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe strada Sfântul Apostol Andrei, unde un nuc s-a prăbuşit peste două imobile. Echipaje  din cadrul Detaşamentului 2 Oradea şi un echipaj al Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au acţionat cu motoferăstraiele şi alte echipamente din dotare pentru îndepărtarea copacului prăbuşit pe partea carosabilă.

" Pagubele cumulate, înregistrate ca urmare a producerii evenimentului au constat în cinci metri pătraţi ţiglă, şapte metri burlan, circa zece metri pătraţi plăci bituminoase şi aproximativ doi metri pătraţi tencuială. Intervenţiile echipajelor de pompieri, ca urmare a solicitărilor primite   într-un interval foarte scurt, au făcut ca valoarea bunurilor distruse în urma acestor evenimente să fie minimă. Din fericire, nu au existat persoane rănite", a afirmat lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

Forţele de intervenţie ale Detaşamentului 1 Oradea au acţionat pe Aleea Ştrandului, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, ce împiedica circulaţia rutieră pe ambele sensuri. Pompierii militari din cadrul aceleiaşi subunităţi s-au deplasat pe strada Războieni, unde au degajat un copac ce căzuse parţial pe un autoturism aflat într-o parcare. Autovehiculul a fost uşor avariat.

Echipajele de pompieri militari ale Detaşamentului 2 Oradea au eliberat partea carosabilă  de un copac doborât de vijelie pe strada Nicolae Bolcaş,

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite