FOTO - VIDEO Retragerea cu torţe a adunat sute de orădeni care au defilat alături de militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Retragere cu torţe
Retragere cu torţe

Tradiţionalul ceremonial al retragerii cu torţe a avut loc aseară, pe străzile Oradiei, din detaşament făcând parte militari de la Unitatea Militară 1232 Oradea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, elevi de la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu", Oradea, precum şi fanfara militară.

Aceştia, însoţiţi de sute de orădeni au pornit pe traseul: str. Republicii - P-ţa Ferdinand - str. Vasile Alecsandri-Parcul 1 Decembrie.

Retragere cu torţe

Dă click pentru a vedea mai multe fotografii!

După ce sute de orădeni au însoţit militarii care au purtat torţele prin centrul oraşului, în Parcul 1 Decembrie, pe scena amenajată, a urcat primarul Ilie Bolojan care le-a urat La mulţi ani, orădenilor! şi a dat startul la distracţie. Trupele Vivere, Ana Maria Georgescu, Vama şi Direcția 5, au întreţinut atmosfera.

La finalul concertelor, la ora 23.30 va avea loc focul de artificii dedicat Zilei Orașului.

Tot cu ocazia Zilei Orașului,  în data de 12 și 13 octombrie, în foișorul Teatrului va avea loc o expoziție inedită, Regina Maria fiind omagiată prin expunerea Coroanei Reginei. Această Coroană prezintă o simbolistică aparte pentru poporul român, cu ea fiind încoronată Regina Maria, în anul 1922, ca Regină a României Mari.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite