FOTO-VIDEO Carele alegorice maghiare au făcut senzaţie, şi în acest an, la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carele alegorice au defilat pe străzile Oradei
Carele alegorice au defilat pe străzile Oradei

Patru care alegorice, împodobite cu mii de flori au reşit să scoată în stradă, pentru al optulea an consecuiv, sute de persoane.Orădenii le--au filmat şi le--au fotografiat în neştire, vrăjiţi de frumuseţea lor, a cântecelor şi porturilor artiştilor, de prezenţa arcaşilor şi a husarilor, aşa că i-au însoţit cu aplauze, pe tot parcursul traseului.

Cea de-a opta ediţie a evenimentului "Fereastră deschisă spre Europa" s-a bucurat şi în acest an de un real succes în rândul orădenilor. Husarii, carele alegorice şi zecile de tineri care au dansat pe muzică ritmată au reuşit să-i încânte pe orădeni.

Carele alegorice au defilat pe străzile Oradei Carele alegorice au defilat pe străzile Oradei Carele alegorice au defilat pe străzile Oradei

Dă click pentru a vedea mai multe fotografii!

Cele peste 35 de grade celsius nu au contat, sute de orădeni aplaudând şi admirând cele patru care alegorice care au venit tocmai din Debrecen, şi au defilat pe străzile din Oradea. De 43 de ani în Debrecen are loc Carnavalul Florilor, iar în Oradea acestea poposesc de opt ani.

Carnavalul Florilor de la Debrecen este unic în Europa şi se desfăşoară sub însemnul florilor, muzicii şi dansului. Alaiul a pornit din faţa blocurilor Zigzag, a trecut pe lângă Parcul Petofi şi a ajuns în parcarea de pe strada Independenţei. În aces an "floarea regină" a fost gladiola, care s-a regăsit în tematica celor 13 care ce au defilat prin Debrecen.Panglica inaugurală a fost tăiată de primarul Ilie Bolojan şi vice-preşedintele CJ  Bihor, Alexandru Kiss.

Carele alegorice au defilat pe străzile Oradei Carele alegorice au defilat pe străzile Oradei Carele alegorice au defilat pe străzile Oradei

Dă click pentru a vedea mai multe fotografii!

"Este o onoare pentru noi defilarea acestor care alegorice, la Oradea. A devenit o tradiţie care sperăm să dureze cât mai mult. Prezenţa unui număr aşa de mare de orădeni ne face să spunem că este un succes", a declarat Alexandru Kiss, vice-preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

În spatele frumuseţii acestora se ascund săptămâni bune de muncă dar şi multă migală. Milioane de fire de flori sunt aşezate pe aceste autovehicule pline de culoare. Unii artişti aleg să folosească flori uscate tocmai pentru a reduce din costurile destul de ridicate.

„Noi folosim flori uscate. Astfel putem defila de mai multe ori iar florile dacă sunt păstrate în condiţii bune pot fi folosite şi în anul următor", ne-a spus un specialist maghiar  în aranjamente florale. La împodobirea unui asemenea car lucrează zeci de mâini dibace pe durata mai multor săptămâni. Figurinele sunt sculptate din polistiren după care urmează ornamentarea cu flori. Pentru un asemenea car alegoric se investeşte până la 12 mii de euro.

 „Locuiesc pe Bulevardul Decebal şi aştept în fiecare an, în luna august, sosirea carelor alegorice. Sunt minunate. Toţi orădenii ar trebui să fie mândri de faptul că acestea trec prin oraşul nostru. ", ne-a spus o orădeancă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite