FOTO Patriarhul Daniel a fost întâmpinat la Oradea cu buchete de trandafir alb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preafericitul Patriarh Daniel se află în prima vizită la Oradea, la aniversarea a 90 de ani de la reînființarea Episcopiei Ortodoxe. Orădenii nu s-au înghesuit să-l vadă pe Patriarhul Daniel, în această dimineață, la Biserica cu Lună, unde a luat parte la slujbă.

Preafericitul Patriarh Daniel se află într-o vizită de două zile la Oradea. În această dimineață a participat la o slujbă religioasă, la Biserica cu Lună din Oradea. El a sosit la slujbă la ora 10.00, fiind întâmpinat de un alai de preoți și tinere îmbrăcate în costum popular, cu buchete din trandafir alb. El a venit însoțit de episcopul ortodox Sofronie Drincec și la intrarea în biserică a primit un buchet de trandafiri de la un tânăr teolog. Foarte puțină lume a venit de dimineață să-l vadă pe patriarh, majoritatea celor care l-au așteptat fiind preoți. De altfel, aceștia au făcut un cordon în biserică și nu au lăsat pe nimeni să se apropie foarte mult de patriarh și nici să-i facă poze. După slujbă, Patriarhul Daniel a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea.



Dă click pe poză pentru fotogalerie

Duminică dimineață Preafericitul Daniel va săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfintei Cruci. Tot acolo va lua și masa.  „Nu este un meniu extravagant", a spus Leontina Lencar, reprezentanta firmei de catering. „Am apelat la firmă de catering doar pentru o parte a meniului", a spus Maica Mina de la Mănăstirea Sfintei Cruci.

„A trebuit să caut un ospătar-șef, cu experiență, care să se ocupe numai de Patriarh",

image

Nelu Matei, bucătar

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite