FOTO PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic, a spălat şi sărutat picioarele a 12 studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spălatul Picioarelor
Spălatul Picioarelor

Virgil Bercea, episcopul greco - catolic de Oradea, a oficiat astăzi ceremonialul „spălării picioarelor", pentru a aminti credincioşilor orădeni gestul Mântuitorului Iisus Hristos, care a spălat picioarele celor doisprezece apostoli ai săi, în seara „Cinei cea de taină".

Amintind de gestul făcut de Iisus în Joia Mare a Săptămânii Patimilor, când a spălat picioarele apostolilor, PS Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a spălat picioarele a 12 bărbaţi.

Ceremonia s-a ţinut în timpul slujbei de dimineaţă, oficiată la Catedrala greco-catolică "Sfântul Nicolae", în prezenţa a zeci de credincioşi. PS Sa Virgil Bercea, a spălat, a şters cu ştergarul cu care a fost înfăşurat şi a sărutat picioarele a studenţi la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea. Este o lecţie de smerenie, care simbolizează spălarea de păcate şi, în special, renunţarea la orgoliu şi mândrie.

Spălatul Picioarelor Spălatul Picioarelor Spălatul Picioarelor

Daţi click pe fotografie pentru a vedea mai multe imagini

"Spălarea picioarelor este un gest de respect al Mântuitorului faţă de apostoli, de servire a celor de lângă noi. Fiecre dintre noi avem datoria să ne respectăm şi să ne iubim", ne-a spus PS Virgil Bercea. Episcopul greco-catolic repetă acest ritual în fiecare an, în Joia Mare.

 "Aşa ceva se întâmplă odată în viaţă. Pentru mine a fost o adevărată onoare. Am simţiti o mare emoţie , dar şi bucurie" a mărturisit Valentin Ilea, student în anul trei la Seminarul Greco-Catolic, unul dintre cei 12 studenţi ale căror picioare au fost spălate de episcopul greco-catolic.

La final, episcopul Virgil Bercea a binecuvântat şi a sfinţit Paştile, pe care credincioşii le vor primi în Sfânta Noapte de Înviere, şi le-a urat tuturor haruri şi binecuvântări de la Dumnezeu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite