FOTO Oradea va avea internet gratuit în cele mai importante locuri din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante, dar şi cele mai circulate zone din Oradea vor beneficia de internet wirelles gratuit până laînceputul anului viitor. Vor fi montate 50 de hot-spoturi, care vor acoperi o suprafaţă de aproximativ 600 de hectare. Fiecare punct de acces va avea o rază de acoperire de 100-140 metri, în funcţie de specificul locaţiei, şi va suporta simultan 300 de vizitatori.

"Contractul de finanțare aferent acestui proiect a fost semnat la începutul lunii aprilie 2012 între reprezentanții Municipiului Oradea și cei ai Autorității de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Ungaria 2007 - 2013. Valoarea proiectului este de 233.592 euro, din care finanțarea nerambursabilă reprezintă 225.583 euro.

image

Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

Astfel, Municipiului Oradea îi revin 122.349 euro, din care 98% sunt asigurați din fonduri nerambursabile", a spus directorul Marius Moș, în deschiderea conferinței.

Ceea ce este important e că prin acest proiect se contractează instalarea a 50 de hot spoturi, care vor asigura accesul gratuit la internet în 50 de locații din municipiul Oradea și 55 din Debrecen.

S-a avut în vedere spațiile în care oamenii stau mai mult pe loc și în care nevoia de informare este mai mare. Este vorba de locuri precum: parcurile, obiectivele turistice și de promenadă din Oradea, stațiile de tramvai, gara, stațiile de taxiuri.

În ceea ce privește, firma care va monta cele 50 de hot spoturi, managerul de proiect, dl. Cristian Delcea a spus: "Am avut două oferte depuse, una din partea firmei RDS&RCS, iar una din partea companiei Romtelecom. Dintre acestea, prețul cel mai scăzul l-a oferit grupul RDS&RCS".

"Estimăm ca până la data de 15 decembrie, echipamentele care vor asigura accesul la internet vor fi montate, urmând ca din luna ianuarie 2013, cele 50 de puncte care vor asigura accesul la intenet gratuit, să și funcționeze", a completat Delcea

Totodată, proiectul cuprinde și instruirea privind utilizarea internetului a 110 persoane în cadrul a 5 sesiuni.

În urma implementării proiectului se va acoperi ca rază de internet 6 milioane de mp. Fiecare punct de internet va putea accepta intrarea simultană a 300 de oameni.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite