FOTO Maidanezii continuă să agite spiritele între iubitorii de animale şi municipalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest împotriva eutanasierii maidanezilor
Protest împotriva eutanasierii maidanezilor

Problema maidanezilor continuă să agite spiritele între orădenii iubitori de patrupede şi municipalitate. Peste 150 de apărători ai animalelor s-au adunat la fostul adăpost SOS Dogs cu intenţia de a adopta câte un câine, dar au avut parte de o surpriză. Pe uşa adăpostului era pus lăcat, astfel că nu au avut acces.

De aproape o lună iubitorii de câini sunt în război cu municipalitatea, care a preluat îngrijirea maidanezilor. Cu 17 voturi pentru, noul regulament privind organizarea şi funcţionarea serviciului specializat pentru gestionarea căinilor fără stăpân din municipiul Oradea a trecut, în şedinţa Consiliului Local din luna august.

Protest împotriva eutanasierii maidanezilor Protest împotriva eutanasierii maidanezilor Protest împotriva eutanasierii maidanezilor

Dă click pentru a vedea mai multe fotografii!

Regulamentul stabileşte cadrul juridic şi condiţiile în care se desfăşoară Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Oradea, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Iniţierea regulamentului a fost necesară datorită faptului că, începând de la 1 septembrie, SC Administraţia Domeniului Public SA va gestiona problema câinilor comunitari din Oradea.

Nemulţumiţi de soluţiile găsite de municipalitate, care a decis ca îngrijirea maidanezilor să intre în responsabilitatea Administraţiei Domeniului Public Oradea, iubitorii de animale s-au adunat, sâmbătă, în faţa centrului de îngrijire a patrupedelor  dornici să adopte, fie şi de la distanţă, câte un câine. Din păcate, ei nu au avut acces în interiorul adăpostului, pe poarta de la intrare fiind pus lăcat.

„Este prima dată, după zece ani, când acest adăpost este închis. Este o ruşine. În zece ani, adăpostul a avut porţile deschise 24 de ore din 24 de ore", a declarat Carol Lazăr, fostul administrator al Adăpostului Sos Dogs.

Oamenii sunt mulţumiţi de soluţiile găsite, dar şi de faptul că peste 100 de câini vor fi îngrijiţi de maximum cinci angajaţi ai ADP. După mai multe ore petrecute în faţa adăpostului la locul cu pricina a ajuns şi  Liviu Andrica, directorul ADP, care a promis că, adăpostul va fi redeschis şi se va stabili o taxă pentru adopţiile la distanţă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite