FOTO Iubitorii de animale s-au revoltat împotriva noului regulament privind gestionarea câinilor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal la şedinţa de consiliu local
Scandal la şedinţa de consiliu local

Cu 17 voturi pentru, noul regulament privind organizarea şi funcţionarea serviciului specializat pentru gestionarea căinilor fără stăpân din municipiul Oradea a trecut, ieri, în şedinţa Consiliului Local.

Regulamentul stabileşte cadrul juridic şi condiţiile în care se desfăşoară Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Oradea, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Scandal la şedinţa de consiliu local Scandal la şedinţa de consiliu local Scandal la şedinţa de consiliu local

Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

Iniţierea regulamentului a fost necesară datorită faptului că, începând de la 1 septembrie, SC Administraţia Domeniului Public SA va gestiona problema câinilor comunitari din Oradea.

În şedinţa ordinară din luna iulie, consilierii locali au aprobat încetarea contractului de asociere şi a contractului de comodat încheiat în anul 2003 între municipiul Oradea, Asociaţia Arca lui Noe şi Fundaţia penru Protecţia Câinilor, contracte care prevedeau  înfiinţarea unui serviciu specializat în gestionarea câinilor fără stăpân aflaţi pe raza municipiului Oradea.

În cursul lunii august, Primăria a organizat o dezbatere publică pentru prezentarea regulamentului propus de administraţia locală, urmând ca propunerile şi sugestiile aduse acestui regulament să fie introduse în regulamentul votat azi de către consilierii locali.

Dezbaterea publică, în cadrul căreia iubitorii de animale au solicitat în mod expres eliminarea dispoziţiilor privind eutanasierea, nu a fost luată în cosiderare. Singurii consilieri care s-au împotrivit au fost cei ai UDMR. Consilierul Szabo Iosef a solicitat amânarea proiectului, tocmai în ideea de a se găsi o soluţie de compromis. Cum această idee a fost respinsă din start, Pasztor Sandor a propus ca termenul de două zile pentru revendicarea căţeilor să poată fi extins la şapte zile, în cazul pierderii. De asemenea, Pastor Sandor a propus ca eutanasierea să se facă doar cu acordul membrilor ONG-urilor, însă majoritatea consilierilor nu a fost de acord.

Proiectul a fost votat aşa cum l-a dorit executivul. Reacţia celor aproximativ 50 de iubitori de animale prezenţi în sală a fost dură. "Ruşine să-ţi fie, Bolojan!" "Regret că v-am votat", au fost cuvintele adresate primarului, în timp ce liberalii, social-democraţii, conservatorii şi democrat-liberalii au fost catalogaţi drept "ucigaşi" şi "criminali".

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite