FOTO Holograme şi kilometri de aranjamente luminoase au îmbrăcat Oradea în haine de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orașul Oradea, îmbrăcat în lumini de Sărbători
Orașul Oradea, îmbrăcat în lumini de Sărbători

Peste 14 km de aranjamente, ghirlande, medalioane, figurine şi plase luminoase, cu 1,5 km mai mult decât anul trecut, au îmbrăcat Oradea în haine de Sărbătoare. Singurul lucru care lipsește pentru a întregi spectacolul de lumini este zăpada.

Aprinderea luminilor de sărbători s-a făcut de 1 decembrie, de către copiii adunați în Parcul 1 Decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor.  În premieră, în acest an, pe clădirea Primăriei Oradea şi pe Palatul Vulturul Negru este proiectată în fiecare seară o hologramă luminoasă, pe un fond albastru, cele două monumente părând a fi ninse în permanenţă.

Astfel de holograme mai sunt numai în capitală, însă urmează să fie introduse și în alte orașe.

Orașul Oradea, îmbrăcat în lumini de Sărbători Orașul Oradea, îmbrăcat în lumini de Sărbători Orașul Oradea, îmbrăcat în lumini de Sărbători

Dă click pe poze pentru a vizualiza mai multe imagini cu orașul pregătit de Sărbători

ECO

O parte dintre becurile care luminează orașul au fost schimbate cu leduri, mai economicoase în privința consumului de energie electrică. Reprezentanții firmei Luxten Oradea estimează că factura de electricitate a primăriei va scădea astfel cu 15 procente. În afară electricitate, Primăria Oradea nu plăteşte nimic pentru iluminatul de sărbători, acesta fiind asigurat de firma Luxten, în baza contractului de întreţinere anual, încheiat cu municipalitatea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite