FOTO Femeia incendiată de propriul soț în stradă trăia de ani buni în teroare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Boldis, 46 de ani, acuzat ca și-a incendiat sotia
Mihai Boldis, 46 de ani, acuzat ca și-a incendiat sotia

O femeie de 39 de ani, din Oradea, a murit în chinuri groaznice, după ce soțul gelos i-a dat foc. Martha Boldiș trăia de ani buni în teroare, potrivit mărturiilor tatălui ei.

"Totul s-a întâmplat în 27 septembrie, între ora 5 dimineața și ora 7. Noi am fost anunțați după ora 8, la telefon. Ea s-a dus la lucru. De o lună jumătate erau despărțiți. Lucra la o fabrică în spatele Pieței Mari. Era cu două colege când soțul ei a sărit dintre mașini și a aruncat o sticlă de benzină pe ea. Un bărbat care era în zonă și-a dat geaca jos și a reușit să stingă focul", povestește tatăl femeii, Toth Zsigmond (67 de ani). Bărbatul nu s-a oprit aici, potrivit tatălui îndurerat. "Mai avea un flacon la el. S-a întors și a aruncat din nou cu benzină. Când a aruncat a doua oară s-a aprins de la mijloc în sus", spune bărbatul. Cineva din zonă a reușit să singă flăcările cu ajutorul unui stingător. "Au rămas doar chiloții pe ea. A ars tot. A ars și poșeta și buletinul. Și acuma mă gândesc cum a ars copilul meu", spune tatăl femeii, printre lacrimi.

Căsnicie nefericită

El a povestit că Martha s-a căsătorit cu Mihai Boldiș în 1990. Părintele nu-și mai amintește cum l-a cunoscut fiica lui pe cel care avea să-i frângă destinul. "În primii ani a fost bine, pe urmă au început problemele. Ca în orice căsnicie", își amintește părintele. El spune însă, că o dată cu trecerea anilor lucrurile problemele celor doi au fost tot mai mari. Martha trăia departe de casa părintească, în satul Tătăruș, la circa 50 de kilometric de Oradea. Însă părinții ei au aflat că fatal or avea o viață grea alături de soțul ei. "Au împreună patru copii. Ea muncea până la opt seara să-i poată întreține. El nu mai lucra de un an jumate. Ea făcea naveta, la Oradea. Seara când ajungea acasă trebuia să mai spele, să facă mâncare, cumpărături. Dimineața se trezea la ora patru să vină la muncă. A vrut să divorțeze în urmă cu trei sau patru ani. Atunci el a amenințat-o că o omoară dacă-l părăsește, iar pe noi că ne dă foc la casă dacă o primim pe ea sau pe copii", spune părintele îndurerat. "A decis să mai rămână cu el până împlinesc copiii 18 ani", mărturisește Toth Zsigmond. În urmă cu o lună și jumătate femeia a decis să se despartă de Mihai Boldiș. "El o urmărea tot timpul. O amenința, era foarte gelos. Un bețiv și jumătate. Un ucigaș", spune tatăl femeii. 



Tatăl femeii ucise de soț povestește îndurerat despre viața chinuită a fiicei lui

Cercetat pentru omor

Toth Zsigmond 67 ani, tatal femeii arse

Atât părinții, cât și copiii celor doi au fost audiați la parchet. Mihai Boldiș a fost reținut cu ajutorul unor trecători, în ziua în care și-a incendiat soția. El este cercetat acum pentru omor deosebit de grav, prin cruzimi. "Am fost la procuror, a zis că mai durează cel puțin o lună până la proces", declară tatăl femeii ucise. Doi dintre copiii lui au fost să-l viziteze la închisoare. Ei au spus că dacă în primele zile după incident bărbatul nu avea niciun fel de remușcări, acum spune că-I pare rău. Cu toate asta, singura lui fată, Reika, în vârstă de 16 ani, spune că nu mai vrea să-și vadă niciodată părintele.

A murit după zece zile de chinuri

Martha Boldiș a murit la spital, la zece zile după ce a fost incendiată de soț. „A fost internată la secția de Terapie Intensivă și intubată. Femeia avea grave probleme respiratorii și multe leziuni cauzate de flăcări pe aproximativ 60 % din suprafața corpului", spune Petre Cotrău, asistent la secția de ATI. Victima a fost ținută în viață preț de 10 zile cu ajutorul aparatelor, dar din cauză că i-au fost afectate și organele, a decedat. „Era conștientă când venit la noi, dar avea arsuri grave, de gradul trei și patru pe corp și nu avea cum să scape cu viață", a mai adăugat asistentul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite