FOTO S-au născut când se înfiinţa Facultatea de Ştiinţe Economice, iar astăzi au absolvit-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţiştii Universităţii din Oradea au dat startul cursurilor festive din acest an. După trei ani de studenţie, aceştia au îmbrăcat tradiţionalele robe, şi-au pus pe cap nelipsitele toci, şi au cântat la unison celebrul Gaudeamus.

Emoţionaţi şi nostalgi la gândul că este ultima dată când se întâlnesc în formulă completă de studenţi, cei peste 100 de finanţişti au fost primiţi cu aplauze atunci când au intrat, în sală, pe cunoscutul cântec Gaudeamus.  Profesorii i-au considerat o promoţie specială, deoarece facultatea de la care ei au studiat trei ani s-a înfiinţat în anul în care mjoritatea au venit pe lume, în urmă cu 21 de ani.

image
image
image

Dă click pentru a vedea mai multe fotografii

 "Au fost trei ani în care aţi studiat şi aţi trăit cea mai frumoasă  perioadă a vieţii, cea a studenţiei. Sunteţi o promoţie specială de economişti, de profesionişti, de specialişti care sunt chemaţi, acum mai mult ca oricând, să-şi asume rolul profesional într-o perioadă dificilă. Trebuie să valorificaţi cunoştinţele, inteligenţa, bunul simţi, într-o profesie nobilă, într-o profesie în care, ţineţi minte, tot timpul aveţi de învăţat" le-a spus studenţilor prof. univ. dr. Alina Bădulescu, decanul facultăţii.

 Aceasta i-a mai îndemnat pe proaspeţii absolveţi să înveţe unii de la alţi, dar şi din propriile experienţe. "Să nu cădeţi pradă celebrei zicale care spune că un economist este un specialist care va şti mâine de ce lucrurile prezise de el ieri, nu s-a întâmplat azi", a mai afirmat decana facultăţii.

În sală a fost prezent şi directorul Băncii Comerciale Române Oradea, care i-a îndemnat pe absolvenţi să se îndrepte spre bănci. "Băncile au nevoie de voi. Tot ce trebuie să faceţi este să insistaţi. Dacă vi se închide o uşă voi trebuie să intraţi pe geam", a spus directorul BCR Oradea.

Cel mai iubit profesor al studenţilor a fost aleas conf. univ. dr. Daniela Zăpodeanu, care a primit titlul Decanul de Suflet.

La final, îndrumătoarea de an a dat citire, pentru ultima dată, catalogului, fiecare student primind o diplomă şi o floare,  drept simbol al celor trei ani petrecuţi în băncile Universităţii din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite