FOTO EXCLUSIV Frontieriștii au împușcat un tânăr care vroia să fugă peste graniță

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incident în Vama Borș
Incident în Vama Borș

Focurile de armă au răsunat aseară, în jurul ore 20.00, când Iaconi Valeriu din Republica Moldova a încercat să treacă în fugă granița cu Ungaria prin Vama Borș. Bărbatul a fost somat verbal, după care polițiștii de frontieră au tras șase focuri de armă în aer. Pentru că nu a răspuns niciunui avertisment, agenții s-au văzut nevoiți să-l împuște în zona picioarelor.

Aseară, în jurul orei 19.55, polițiștii bihoreni au oprit un taxi care se apropia de Vama Borș. Atunci când au cerut documentele la control, unul din pasageri, aflat în dreapta șoferului, a fugit din mașină. „Bărbatul a încercat să fugă pe câmp, înspre Ungaria", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Cătălin Simuț. „Agenții noștri l-au somat verbal și când au văzut că nu se oprește au tras șase focuri de armă în aer. Bărbatul a ignorat toate somațiile legale și a continuat să fugă. De aceea, un polițist de frontieră a tras trei focuri de armă la nivelul picioarelor", a mai explicat Simuț.



Dă click pe poză cu reconstituirea făcută de polițiști și cu rănitul pe patul spitalului

Incident în Vama Borș

Premieră medicală

Iaconi Valeriu a fost rănit la șold și a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Bihor. „Glontele i-a intrat prin spate și a traversat plămânul și ficatul", a declarat Carmen Pantiș, directorul Spitalului Județean. „Starea pacientului este stabilă. Este uimitor faptul că pacientul nu a necesitat operație, mai ales că ficatul este sensibil și dacă-l perforezi cu un ac. Ar fi o premieră în istoria medicinii orădene, dacă pacientul nu face nicio complicație în următoarele zile", spune Pantiș. „Noi îl ținem sub observație pentru a vedea dacă apar sau nu complicații, sau infecții", a mai subliniat managerul. „Este într-adevăr un caz unic. Starea pacientului este stabilă. Nu a necesitat niciun moment internare la Terapie Intensivă", a subliniat și Victor Lazăr, șeful secției Chirurgie, unde este internat fugarul.

Vroia să muncească

Iaconi Valeriu are 29 de ani și este din Republica Moldova. Tânărul a intrat în țară legal, la data de 9 octombrie. Inițial a vrut să treacă granița cu un buletin bulgăresc fals. Când polițiștii i-au cerut actele, a fugit. Valeriu recunoaște că a vrut să fugă peste graniță. „Am vrut să plec la muncă", ne-a declarat tânărul. Întrebat unde anume și-a dorit să muncească, Valeriu a răspuns printr-o întrebare. „Voi unde plecați ? Acolo aș fi vrut să merg și eu", a spus tânărul făcând referire la românii care pleacă în Italia. Tânărul a mai recunoscut că nu a răspuns somațiilor date de polițiști.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite