FOTO Centrul Oncologic din Oradea se va deschide până la sfârşitul acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul Oncologic
Centrul Oncologic

Până la finele acestui an, Centrul Oncologic Oradea îşi va deschide porţile. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 90%, iar  aparatura folosită este cea mai modernă care se utilizează în prezent pentru tratamentul bolilor de cancer.

Conform graficelor și stadiului de lucru, Centrul Oncologic din Oradea va putea să primească primii pacienți încă de la finalul acestui an.

Centrul Oncologic Centrul Oncologic Centrul Oncologic

Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

Construcția Centrului Oncologic a început în septembrie 2011, iar la ședinta extraordinară a Consiliului Local din luna iulie a fost aprobată și extinderea centrului cu alte două etaje. Momentan partea de spitalizare de zi este gata în proporție de 90%, în timp ce restul lucrărilor continuă, urmând ca la finalul lunii noiembrie să aiba loc mutarea secției de oncologie din cadrul Spitalului Județean în noua locație.

În ceea ce privește aparatura utilizată, în aceste zile are loc verificarea siguranței nucleare a acceleratorului liniar de particule pentru terapie cu energii înalte, urmând apoi să fie solicitate avizele necesare pornirii în funcțiune a acestuia.

Dr. Ovidiu Pop Laurean, directorul Spitalului municipal "Dr. Gavril Curteanu" a menționat că aparatura din Oradea este cea mai modernă care se utilizează în prezent pentru tratamentul bolilor de cancer, asemenea aparatură la nivel de țară găsindu-se doar în Cluj-Napoca, București, Iași și centre private.

În ceea ce privește extinderea centrului oncologic cu două etaje, urmează realizarea izolării și hidroizolării întregului imobil, lucrările interioare realizandu-se pe măsură ce se vor aloca fonduri.

Valoarea totală a constractului este de 24.452.070 lei, din care 11.330.823 lucrări de proiectare și execuție, iar 13.121.246 lei au fost destinaţi pentru achiziționarea aparaturii medicale.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite