FOTO A început maratonul Big Build. Vezi câte locuinţe vor fi construite în această săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a dat startul la Big Build
S-a dat startul la Big Build

Big Build este evenimentul tradiţional prin care Habitat for Humanity România marchează Ziua Mondială a Locurii (UN World Habitat Day), sărbătorită în fiecare an în prima zi de luni din octombrie. Împreună cu sute de voluntari din țară și din străinătate se construiesc 14 locuințe simple şi adecvate pentru familii defavorizate. Big Build 12 are loc în perioada 1-5 octombrie 2012 şi este a patra ediţie a acestui eveniment de c

Anul acesta Habitat for Humanity România extinde sprijinul oferit până în prezent familiilor din România, construind simultan în două zone diferite ale țării.

S-a dat startul la Big Build

Da click pentru a vedea mai multe fotografii!

Bucuria de a face parte dintr-o familie atât de mare va fi împărtășită de această dată la nivel național, prin transmiterea unui mesaj puternic autorităților din România cu privire la importanța căminului și a condițiilor de locuit în viața comunităților și de a invita autoritățile la dialog și cooperare în beneficiul celor ce trăiesc privaţi de condiţii de demnitate.

Asemenea anilor precedenți, evenimentul Big Build este posibil doar prin colaborarea multor parteneri naţionali şi internaţionali. Fundaţia Vodafone este pentru a 2-a oară consecutiv partenerul principal al evenimentului, şi, alături de ceilalţi parteneri, va participa cu zeci de voluntari pe şantierul din Craiova, iar Habitat Irlanda de Nord contribuie cu un grup de peste 40 de voluntari nord-irlandezi care se vor muta timp de o săptămână în Oradea. Voluntarii vor lucra cot la cot cu beneficiarii și cu ceilalți voluntari locali, conduși de dorința de a oferi o mână de ajutor semenilor.

„Big Build înseamnă mai mult decât construcția propriu-zisă a unor case. Evenimentul își propune să arate că mișcarea Habitat poate crește doar cu sprijinul comunității, al tuturor celor care se implică pentru o schimbare radicală în bine. Cooperare și sprijin reciproc sunt valorile după care se ghidează Habitat for Humanity România în fiecare proiect. Mulţumim în primul rând partenerului principal, Fundaţiei Vodafone, şi invităm pe toată lumea să ni se alăture, având convingerea că puterea vine tocmai din această diversitate și interacțiune. Suntem profund recunoscători tuturor partenerilor şi susţinătorilor implicaţi în acest program, fără efortul lor financiar şi uman aceste case nu ar putea fi ridicate", a afirmat Emil Olteanu, Director Naţional Habitat for Humanity România.

Începând din 2009, când a avut loc prima ediţie Big Build în judeţul Bihor, evenimentul a primit recunoaștere din partea mai multor autorități acreditate în domeniu, printre acestea două premii întâi la categoriile "proiecte și campanii de voluntariat" și "incluziune socială" în cadrul Galei Societății Civile, precum și atestarea ca "cel mai bun program de voluntariat al anului 2011" în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite