Oradea: Decizie fără precedent: FC Bihor Oradea renunță la locul din Divizia B (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Decizie fără precedent: FC Bihor Oradea renunță la locul din Divizia B (UPDATE)
Oradea: Decizie fără precedent: FC Bihor Oradea renunță la locul din Divizia B (UPDATE)

Criza financiară lovește în echipa locală de fotbal care nu are banii necesari pentru a se înscrie în Divizia B.

ora 14.30

În cadrul ședinței Consiliului Local Oradea de azi, primarul Ilie Bolojan a confirmat că FC Bihor Oradea va renunța la locul din Divizia B și va evolua în Divicia C în campionatul următor, datorită problemelor financiare. "Pentru funcționarea echipei în Divizia B ar fi nevoie de 15 miliarde de lei vechi. Cheltuielile de personal, primele de joc, contribuțiile sociale, masa și cazarea reprezintă peste 70% din cheltuieli", a subliniat Bolojan. El a precizat că le-a propus jucătorilor să accepte reduceri salariale de 30% însă au refuzat. "Au venit cu o contra-propunere să le scadă salariile cu 15%, dar să le deblocăm primele de joc", a spus primarul. El a adăugat că primăria nu-și permite să susțină echipa în aceste condiții. "Echipa va fi înscrisă în Divicia C, vom reduce cheltuielile și o să formăm o echipă din bihoreni și cu susținerea unor parteneriate private și sponsori vom construi o echipă care să facă performanță. Nu ne putem permite să plătim 20 de oameni care țin să ia salarii de 1.500 de euro, fără să facă performanță, și să cheltuim pentru asta zeci de miliarde din bugeul local ", a conchis edilul.

Citește și Fără sporuri, stimulente și premii la primărie

Conducerea FC Bihor și-a anunțat azi dimineață demisia. Gheorghe Alexandrescu demisionează din funcția de președinte, iar Adrian Alexandrescu din funcția de vicepreședinte. Cei doi au anunțat, cu această ocazie, că cei doi finanțatori, Consiliul Local Oradea și Consiliul Județean Bihor, au decis duminică ca nu pot susține financiar echipa în Divizia B. “Consiliul local și Consiliul Județean au decis ca FC Bihor să renunțe la locul în B și să activeze în C. Anul acesta Consiliul Local a finanțat echipa cu 30 de miliarde de lei vechi și pentru a asigura activitatea în acest tur ar mai trebui 15 miliarde de lei însă nu-și pot permite. Din această cauză sunt nevoiți să procedeze astfel”, a declarat în această dimineață președintele demisionar al FC Bihor, Gheorghe Alexandrescu.

Reduceri salariale

El a mai anunțat că cei doi finanțatori au cerut conducerii să vorbească cu fotbaliștii să accepte să li se reducă cu 30% salariile. “Dacă nu vor fi de acord să li se reducă salariile la toți și să se stabilească altă grilă de premiere, finanțatorii sunt deciși să lase jucătorii să plece de la echipă, liberi de contract”, a precizat Gheorghe Alexandrescu. Potrivit sursei citate, FC Bihor Oradea are datorii în valoare de 1.953.299 lei, din care aproximativ 1,1 milioane de lei către bugetul de stat, restul către furnizori, foști jucători și către fostul președinte, Szatmari Alexandru. “Conturile clubului sunt blocate la nouă din zece bănci. Asta înseamnă că orice bani ne intră în conturile respective ajung automat la bugetul statului. Clubul riscă oricând să intre în faliment”, a precizat președintele FC Bihor Oradea. El a adăugat că cei doi finanțatori au pus chiar ei problema falimentării clubului, în cazul în care jucătorii nu vor fi de acord, azi, să accepte reducerile salariale sau să plece de la club.

Demisii pe fondul crizei

Problemele financiare ale clubului a determinat actuala conducere să-și dea demisia. De altfel, președintele Gheorghe Alexandrescu a anunțat în urmă cu aproximativ o lună ca în cazul în care finanțatorii nu vor găsi soluții pentru redresarea echipei din punct de vedere financiar atât el, cât și fiul său, Adrian Alexandrescu, vor renunța la funcțiile de președinte, respectiv vicepreședinte ai clubului.

Reduceri

Conducerea clubului a anunțat că a reușit să facă reduceri de  aproximativ 150.000 de euro anual, la bugetul clubului. Asta după ce au fost diminuate salariile angajaților de la administrativ și ale conducerii, iar jucătorii au anunțat sâmbătă că renunță și ei la o parte din salarii. Mai mult, au renunțat la 11 jucători și au adus alți șase în loc, fără comisioane și cu salarii mai mici.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite