Oradea: Consilierii județeni se ceartă din cauza FC Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Consilierii județeni se ceartă din cauza FC Bihor
Oradea: Consilierii județeni se ceartă din cauza FC Bihor

Consiliul Local Oradea și Consiliul Județean Bihor au decis să respingă oferta omului de afaceri Giuseppe Criniti, care a declarat că dorește să investească în echipa de fotbal orădeană 30 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI

Un italian negociază preluarea FC Bihor

La discuțiile cu afaceristul italian au participat reprezentanții celor doi acționari ai FC Bihor, Consiliul Județean (40% din acțiuni) și Consiliul Local (60%). Președintele Consiliului Județean Bihor, Radu  Țîrle, a ținut să precizeze în această dimineață că el, împreună cu primarul Oradei Ilie Bolojan, au decis să întrerupă orice fel de discuții cu Giuseppe Criniti din cauză că acesta nu a reușit să se demonstreze că este serios. "Noi am solicitat informații suplimentare despre bonitatea și seriozitatea firmei și conluzia a fost că oferta nu poate fi acceptată pentru că nu s-a confirmat bonitatea și seriozitatea cumpărătorului. Nu putem expune clubul", a precizat Radu Țîrle.

Kiss vrea explicații

Vicepreședintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, a intervenit în discuție pentru a susține vânzarea clubului. "Există o hotărâre a consiliului județean prin care am decis să vindem partea noastră din club. A vinde înseamnă a nu ne mai amesteca în treburile clubului. Cu noi nici nu s-a discutat. Dacă există o șansă să vindem partea noastră din club trebuie să știm mai multe", a subliniat Kiss. Acesta a cerut președintelui CJ Bihor să facă o prezentare a modului în care s-au derulat negocierile cu Giuseppes Criniti.

Odon ar vota cu două mâini

Și alți consilieri județeni au cerut o astfel de informare. Președintele Radu Țîrle a fost de acord cu formarea unei comisii care să mai poate discuții cu omul de afaceri italian, însă el a spus că nu mai vrea să se întâlnească cu posibilul cumpărător. "Nu a putut să aducă suficiente elemente care să ne convingă că oferta lui este serioasă. Nu e prima lui tentativă în România de a cumpăra un club. Vorbiți cu cei din Prahova, Vâlcea sau Brașov să vedeți experiența lor de acolo cu el", a declarat Țîrle. Consilierul județean Szabo Odon a spus că el va vota cu două mâini vânzarea FC Bihor cu condiția să nu fie atrași într-o cursă.

Zece milioane pentru stadion și club

Omul de afaceri Giuseppe Criniti a declarat joi, într-o conferință de presă, că vrea să cumpere clubului orădean și stadionul contra sumei de 10 milioane de euro și dacă autoritățile vor să-l verifice le va permite acest lucru.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite