Expoziție cu fotografii din peșteri, la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O expoziţie foto a artistului Francisc Egri, cu fotografii realizate în peşterile din Valea Sighiştel, Corbasca, Măgura, Rip-Rip, pe un traseu turistic  amenajat pentru prima dată în anul  1903 de către cunoscutul deschizător de trasee turistice  din Munţii Apuseni, Czaran Gyula, vor fi vernisate la Oradea.

Expoziţia cuprinde 60 de fotografii color inedite de peşteră şi 40 de fotografii, având  tematică florală. Francisc Egri este inginer electronist (absolvent al Facultăţii de Electrotehnică si Telecomunicatii "Traian Vuia" din Timişoara.

De la vârsta de opt ani, a devenit montaniard şi  iubitor al naturii. Din anul 1991, devine membru fondator al SCA EKE Bihor, iar în anul 1997, este ales în funcţia de Preşedinte fondator al Fundaţiei "Czaran Gyula". Artistul a editat 6 cărţi şi publicaţii legate de activitatea de pionierat al lui Czaran Gyula în dezvoltarea turismului bihorean, iar în anul 2008, a finalizat ridicarea şi inaugurarea statuii lui Czaran Gyula, în Oradea. "O altă preocupare aparte a autorul expoziţiei este orientată spre fotografie, de care este atras încă din copilărie, când a realizat primele imagini cu ajutorul aparatului de fotografiat pe film.

Din anul 2003, devin membru creator al Clubului Fotografic "Nufărul" din Oradea, iar din anul 2009, membru creator al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Cu fotografiile sale, a participat la nenumărate expoziţii naţionale şi internaţionale de artă fotografică, multe din ele fiind acceptate şi premiate. Până în prezent a deschis trei expoziţii personale în Oradea", spune Ștefan Toth, președintele Asociației Euro Foto Art.

 A patra expoziţia personală, a artistului fotograf Francisc Egri, va fi vernisată vineri 27 noiembrie 2009, la ora 11.00, la Galeria "Euro Foto Art" din Oradea. Noua expoziţie, organizată sub înaltul patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Consiliului Judeţean Bihor şi a Primăriei Municipiului Oradea, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator timp de două săptămâni, până la data de 10 decembrie 2009, în zilele de lucru, între orele 9.00 - 19.00, iar sâmbătă între orele 10.00 - 13.00. Intrarea este liberă.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite