Inițiativă unică la nivel mondial: Steagurile lumii sunt expuse în Oradea (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oradea este capitala tuturor steagurilor lumii, de Ziua Europei. Peste 196 de steaguri sunt expuse în holul primăriei, această expoziție fiind unică la nivel mondial. Steagurile sunt realizate manual iar pregătirea evenimentului a durat aproape un an și jumătate. Orădenii o pot vizita gratuit timp de o săptămână.

Oradea oferă astăzi o expoziție unică orădenilor. Toate steagurile țărilor recunoscute oficial sunt expuse în holul primăriei Oradea.  „Din informațiile noastre nu s-a mai realizat o astfel de expoziție nicăieri în lume. S-au mai făcut doar expoziții cu simboluri militare sau religioase", spune Iuliana Chelu, cea care a organiza evenimentul alături de fiica sa, Alexandrina Chelu. „Steagurile sunt făcute manual  și a durat un an și jumate să le pregătim, de la documentare la confecționarea propriu-zisă", mai spune aceasta.

Vor să stabilească un record

„Ne-am dorit ca prin acest eveniment să contribuim la imaginea orașului. În plus această expoziție este și o modalitate de a îmbogăți cultura generală a oamenilor", a mai specificat Iuliana Chelu.
Organizatoarele nu se opresc aici. Ele și-au propus să stabilească și un record al celei mai lungi bande tricolor din lume. „Sperăm să obținem sprijinul muncipalităților din țară pentru că în acest caz Oardea ar fi reprezentanta României", a subliniat Iuliana Chelu.

Copiii, fascinați de steaguri

Primii vizitatori ai expoziției de astăzi au fost preșcolarii Grădiniței nr 23. Micuții au venit la eveniment pentru a afla cum arată steagurile țărilor și pentru a celebra astfel Ziua Europei. „Până acum nu am știut decât cum arată steagul României și steagul Uniunii Europene", a spus Răzvan Carțiș, un băiețel de șase ani. Cei mici au fost fascinați de varietatea culorilor și formelor care s-au dezvăluit prin cele 197 de drapeluri expuse.

CLICK AICI PENTRU POZE DE LA EXPOZIȚIE

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite