Origami şi desene realizate de elevii bihoreni, expuse la Agenția pentru Protecția Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe tot parcuslui lunii iunie, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor găzduiește o expoziție cu lucrări din origami, quiling și desene realizate de elevii de la școlile din  Şoimi, Cărpinet, Sântandrei, Girişu de Criş, Avram Iancu din Oradea și Izbuc.

 Expoziția este dedicată Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită în fiecare an la 5 iunie. Pe parcursul anului şcolar 2009-2010, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a pus la dispoziţia mai multor unităţi de învăţământ din Bihor „Colţul Verde", un spaţiu destinat pentru expunerea unor lucrări confecţionate din materiale reciclabile. "Pentru a implica permanent şcolarii în activităţi care să le dezvolte o atitudine de preţuire şi respect pentru ceea ce înseamnă natură, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor încheie permanent Protocoale de parteneriat educaţional cu şcoli, grădiniţe, licee, ONG-uri, fundaţii din judeţul nostru. "Colţul Verde" este o oportunitate pentru preşcolari şi şcolari de a-şi dezvolta simţul practic şi imaginaţia, de a cunoaşte mai bine mediul înconjurător, ceea ce înseamnă biodegradabil şi reciclabil şi de ce nu de a fi apreciaţi pentru munca lor", se arată într-un comunicat al APM Bihor.

Primii care s-au înscris pentru expoziţie sunt copiii cu probleme de vedere de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Senzorială nr. 1 Oradea, urmaţi de elevii de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, elevii de la școala "Andrei Mureşanu", din Nojorid, de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Oradea, de la școala "Avram Iancu" din Oradea, de la Liceul Greco Catolic din Oradea, Eco - Grădiniţa Voinicel, Liceul Teoretic "Lucian Blaga", școala din Izbuc, grădiniţa din Aleşd, și Școala de Arte şi Meserii "George Bariţiu". Pe lista celor care s-au înscris pentru a participa la această expoziţie se află în total 20 de şcoli şi grădiniţe, iar Colţul Verde va fi ocupat până la sfârşitul acestui an.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite