Exporturile în județul Bihor au crescut cu 144% în primele luni ale anului 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bihorul se clasează până în acest moment pe locul cinci în topul județelor din România la capitoul export. Față de același trimestru al anului trecut, județul nostru a avut o creștere de 144/% care, în opinia specialiștilor s-a realizat datorită companiilor care produc componente electronice pentru export.

Județul Bihor a reușit anul acesta performanța de a-și crește exporturile în primul trimestru cu peste 140% față de  aceeași perioadă a anului trecut. "Există într-adevăr o creștere considerabilă față de anul 2010. Astfel, dacă în perioada ianuarie-martie 2010 s-au făcut exporturi în valoare de peste 240.000.000 de euro, anul acesta s-au făcut exporturi în valoare de peste 580.000.000 de euro", spune directorul adjunct al Direcției Județene de Statistică Bihor, Zoltan Krausz.

Vestea bună este că anul acesta s-a echilibrat și balanța import-export. "În primul trimestru al anului 2010, valoarea importurilor a fost cu peste 30.000.000 de euro  mai mare decât a exporturilor, pe când anul acesta a fost doar cu 300.000 de euro mai mare", a mai subliniat Zoltan Krausz.

În principal, din județul nostru se exportă componente eletronice, iar  cel mai prost stăm la capitolul agricultură. " Anul acesta am stat slab la capitolul exporturilor. În primul rând producția de cereale a fost recoltată dar nu va ajunge la vânzare decât în toamnă, când crește prețul", explică Marius Ștefan, directorul executiv al Camerei Agricole a Județului Bihor.

 Managerul mai subliniază că nu stăm bine nici la capitolul export de legume sau fructe. "Singurii care au reușit să exporte au fost crescătorii de animale, în special cei care vând ovine sau viței", explică Ștefan.

Citește astăzi  în Adevărul de Transilvania
care sunt companiile care au ridicat Bihorul

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite