Examenul de competență la limba modernă va dura o oră și jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii în examen
Elevii în examen

Examenul este structurat pe trei probe: 90 de minute scris, între 10-15 minute discuție liberă ți 20 de minute - înțelegerea unui text audiat. Anul acesta, aproximativ 7.000 de absolvenți vor susține bacul în noua formă.

Conducerea Inspectoratului Școlar a făcut public modul de desfășurare a două dintre probele de competență. "Deși este o probă orală cea de competență la limba maternă va avea o secțiune de scris care va dura 90. Timp de 10-15 minute va dura examenul oral și ultima parte constă în înțelegrea unui text audiat", a spus inspectorul școlar Radu Vasilescu.

Proba de competență digital, a cărei simulare se va desfășura miercuri, va permite absolvenților să dobândească certificate de atestare a nivelului de cunoștințe. "Acest examen se va desfășura pe două secțiuni. 15-30 minute, absolvenții vor avea de descărcat fișiere de pe internet, vor trebui să încarce documente. După o jumătate de oră se întrerupe conexiunea la internet. Cine nu s-a încadrat în perioada de timp va primi notați mai slab. În partea a doua, absolvenții trebuie să demonstreze noțiuni elementare de folosire a Internetului. Examenul durează maximum 90 minute", a spus Dorel Luca, inspector șef.

7.000 de absolvenți așteptați anul acesta la Bac

Potrivit datelor furnizate de unitățile de învățământ din județ, aproximativ 7.000 de absolvenți de liceu vor susține, anul acesta, examenul de bacalaureat în noua formă. Pentru probele de competență se vor acorda certificate de calificare, iar pentru examenele scrise note. Media celor din urmă va constitui și nota examenului de bacalaureat.  

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite