Evaziune fiscală cu motorină în Bihor: a furat statul cu zeci de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii bihoreni anchetează cazul unui administrator suspect de evaziune fiscală. Administratorul a prezentat la Direcția Vamală Bihor  acte pentru un transport de combustibil ecologic de peste 23 de tone. În realitate însă, transportul era de motorină, iar taxele pe care ar fi trebuit să le plătească  pentru acest combustibil sunt 347 de euro pe tonă.

Polițiștii bihoreni din cadrul Serviciului Județean de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui administrator de 27 de ani, din Alba Iulia. Acesta este suspectat că a prezentat la sediul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi operaţiuni Vamale Bihor documentele false pentru  un transport de combustibil ecologic necesar centralelor termice. Transportul avea  23,68 tone.

Fraudă cu motorină

Analizele de laborator efectuate le-au adus surprize polițiștilor. Combustibilul transportat era de fapt motorină. Dacă pentru un combustibil eco taxa este de 15 euro pe tonă, accizele pentru motorină sunt de 347 de euro pe tonă. Astfel, administratorul este acuzat de prejudicirea statului cu 39.000 de lei. Suspectul este cercetat în stare de libertate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite