Evaziune de 3 milioane de lei, cu produse din China, Ungaria și Vietnam, cercetată de polițiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei violatori au fost reţinuţi de poliţişti. Foto arhivă.
Cei trei violatori au fost reţinuţi de poliţişti. Foto arhivă.

Doi administratori orădeni sunt cercetaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor, fiind suspectaţi că au prejudiciat statul cu peste 3 milioane de lei, prin evaziune fiscală.

Un cetățean maghiar a uitat să plătească impozitul pentru marfa chinezească vândută în România

Potrivit oamenilor legii, V.E., de 40 de ani, din Oradea, este acuzată că, în perioada 2007 - 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a importat din China şi Vietnam aparatură electrică folosită în construcţii. "Operaţiunile au fost derulate prin Slovacia, iar ulterior, produsele au fost comercializate în România, fără ca achiziţiile să fie declarate organului fiscal şi fără să fie înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii, în scopul eludării plăţii TVA şi a impozitului pe profit", spune inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor. Femeia este bănuită că a prejudiciat statul cu peste 1,2 milioane de lei. Prejudiciul estimativ creat astfel bugetului de stat este de 1.260.401 lei.

Evaziune cu fructe și legume

Orădeanul N.I., de 44 de ani, a ajuns în atenția polițiștilor, după ce, în perioada  2008 - 2009, în calitate de administrator al unei firme din Ineu, a cumpărat materiale de construcţii, cherestea şi legume - fructe din Ungaria, în valoare totală de peste 1 milion de lei, fără să declare operațiunile financiare organelor fiscale. "Totodată, acesta este acuzat că, în cursul anului 2008 a fpcut livrări de uleiuri minerale şi materiale de construcţii către mai multe societăţi comerciale din Bihor şi din ţară, tot fără a evidenţia în actele contabile aceste operaţiuni comerciale şi fără a declara veniturile impozabile.Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este de 2.035.242 lei", mai spune Alina Dinu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite