Europarlamentarul Tőkés László face plângere împotriva lui Mircea Jorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului European Tőkés László, a anunţat prin intermediul Biroului de Presă că face plângere împotriva liderul organizaţiei municipale Cluj-Napoca a PSD, Mircea Jorj. Tőkés sustine că „s-a adus atingere onoarei şi demnităţii mele, mi-a fost încălcat dreptul la imagine şi a fost terfelită Revoluţia din 1989".

Totul a pornit de la un denunţ penal făcut de liderul organizaţiei municipale Cluj-Napoca a PSD, Mircea Jorj. În cotidianul „Ziua de Cluj", la data de 5 octombrie 2010 a apărut articolul intitulat  „Tőkés, cercetat de procurorii de la Criminalitate Organizată şi Terorism" în care se relatează că „La Tabăra de Vară <<Tusvanyos>> de la finele lunii iulie, Tőkés spunea că secuii trebuie să-şi ceară în stradă dreptul la autonomie teritorială. În urma acestei afirmaţii, proaspăt alesul lider al organizaţiei municipale Cluj-Napoca a PSD, Mircea Jorj, a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împotriva fostului episcopul reformat, pe care îl acuza de subminarea puterii în stat şi încălcarea gravă a Constituţiei României".

 Tokeș amenință cu procese

„Fiind ferm convins, că în raport cu declaraţiile subsemnatului, referitoare la necesitatea autonomiei teritoriale, declanşarea cercetărilor se poate face numai cu încălcarea dispoziţiilor articolelor  8 (pluralismul politic), 39 (libertatea  întrunirilor) şi 40 (dreptul la asociere) din Constituţia României, m-am adresat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Printr-o adresă a DIICOT din data de 2 noiembrie a.c. mi s-a comunicat că pe rolul DIICOT-Structura centrală se află înregistrat dosarul penal nr.215/D/P/2010 din 27.07.2010, care are drept obiect sesizarea lui Mircea Jorj, „sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 155 C. pen., art 1661 C.pen. şi art. 167 C. pen.". Din cauza felului în care este tratată de către DIICOT-Structura centrală  sesizarea numitului Mircea Jorj - împotriva căruia voi face plângere pentru săvârşirea infracţiunii de denunţ calomnios - s-a adus atingere onoarei şi demnităţii mele, mi-a fost încălcat dreptul la imagine şi a fost terfelită Revoluţia din 1989.

„Opinii constituționale”

Menţionez că, la aniversarea a două decenii de la Revoluţia de la Timişoara am fost decorat cu cel mai înalt ordin al României şi mă întreb cine poate crede că preşedintele României decorează un „trădător de ţară"?", se arată într-un comunicat al Biroulului de Presă al vicepreşedintelui PE.

„Este stupefiant că „specialiştii" de la DIICOT-Structura centrală de la bun început nu au emis rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale. Cum de nu s-a observat faptul că declaraţia subsemnatului a fost făcută la Universitatea de Vară „Tusványos", un eveniment care a beneficiat şi de prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu, şi a primului ministru al Ungariei, Orbán Viktor, şi reprezintă o opinie perfect constituţională şi legală!? Cum este posibil că în trei luni de zile procurorii DIICOT nu şi-au dat seama că subsemnatul europarlamentar din România, vicepreşedinte al Parlamentului European, nu am săvârşit infracţiunile de trădare, neintrând în legătură cu o putere sau organizaţie străină, cu scopul de a ştirbi unitatea, suveranitatea sau independenţa statului, că nu am îndemnat niciodată la acţiuni pentru schimbarea, prin acţiuni ilegale şi prin violenţă, a ordinii constituţionale şi nu am complotat împotriva siguranţei statului?!", spune Tőkés László.

Mircea Jorj nu se teme de amenințări

Față de anunțul făcut de Laszlo Tokeș, Mircea Jorj a declarat că mai înâi Tokeș trebuie să dea explicații la procurori  și apoi să facă  plângeri penale. „Este dreptul lui să facă plângerele penală, însă deocamdată nu poate face asta pentru că are un dosar la DIICOT.", spune Jorj. „Eu am făcut plângere la DIICOT pentru că am considerat că s-a atins integritatea națională a României. Iar domnul Tokeș trebuie să dea explicații procurorilor înainte de a depune plângere împotriva mea", a mai specificat Mircea Jorj.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite