Episcopul greco-catolic Virgil Bercea face apel la solidaritate cu sinistrații din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Episcopul greco-catolic Virgil Bercea
Episcopul greco-catolic Virgil Bercea

Episcopul greco-catolic, Virgil Bercea, îndeamnă orădenii să fie solidari cu locuitorii din Moldova, afectați de inundațiile din acest an. Cei care doresc să ajute sinistrații pot face donații, la bisericile greco-catolice din Oradea, în duminicile de 25 iulie şi 1 august 2010.

Suma obţinută în urma colectei va fi folosită pentru un program de reabilitare în localităţile din Moldova. Pentru persoanele private şi juridice interesate de această acţiune există un număr de cont pus la dispoziţie: Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, IBAN: RO70 BTRL 0050 1205 7261 6904, Banca Transilvania Oradea, cu specificaţia pentru „Colecta Moldova".

"În anul 2008 vă adresam rugămintea de a ajuta semenii noştri grav afectaţi de inundaţiile din acel an. Răspunsul Dumneavoastră a fost prompt şi, astfel, sute de familii au putut fi ajutate", spune episcopul.

"Caritas a fost printre primele organizaţii prezente în zonă pentru intervenţii de urgenţă. Iar pe termen mediu, familiile cele mai afectate sunt sprijinite până la revenirea la viaţa lor obişnuită. De exemplu, familiile care trăiesc din agricultură şi care au pierdut recolta primesc un suport alimentar pentru o anumită perioadă. De asemenea, sobele şi lemnele de foc reprezintă un sprijin esenţial pentru multe familii în perioada de iarnă. În acelaşi timp, Caritas desfăşoară programe de reabilitare. Aceste programe au ca scop revenirea la o viaţă autonomă şi demnă. Iar programele agricole, distribuţii de seminţe, îngrăşăminte, unelte, furaje, animale, sprijină familiile la restabilirea surselor de subzistenţă", susține episcopul Virgil Bercea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite