Elita Europei, la vânătoare pe terenul de la Balc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elan Shwartzenberg a vânat anul trecut patru mistreți
Elan Shwartzenberg a vânat anul trecut patru mistreți

Primarul din Monaco și moștenitorul Porsche vânează astăzi și mâine la Balc, alături de alte personalități din lumea afacerilor din Europa. Treisprezece dintre cei 27 de vânători au aterizat vineri la aeroportul din Oradea, ceilalți preferând orașul Debrețin.   

Oameni de afaceri din toată Europa s-au trezit astăzi de dimineață, pentru a vâna mistreți, pe domeniul cinegetic de la Balc. Tradiționala vânătoare, ajunsă la ediția cu numărul șase, a reunit un număr mai mic de invitați și gonaci, comparativ cu anii trecuți, când mistreții erau goniți de circa o sută de oameni. „Se cheamă tot mai puțini gonaci. Cred că e o cheltuială grozavă pentru Ion Țiriac, mai ales că toată carnea de mistreț o donează săracilor", a spus Mircea Cordoș, de la Direcția Silvică Oradea, cel care s-a ocupat cu organizarea gonacilor. Acesta participă la evenimentul de la Balc cu cățelușa sa Dica, pentru a o antrena alături de câinii de vânătoare aduși de către Țiriac special din Debrețin.

Spre deosebire de anii trecuți, această vânătoare se desfășoară mai repede, în mod obișnuit evenimentul fiind programat pentru al treilea weekend al lunii ianuarie. Cei mai mulți dintre invitații lui Ion Țiriac au aterizat vineri la Debrețin, doar treisprezece vânători folosind Aeroportul din Oradea. Sosirea invitaților a fost învăluită în mister, Gheorghe Pasc, comandantul  aeroportului, aflând despre cele trei aeronave cu invitați speciali, doar cu trei ore înainte de aterizare. Ultimul dintre cele trei, de la Viena, a întârziat o oră, având la bord șapte invitați. 

Ce se întâmplă anual la Balc nu e vânătoare

Ioan Silaghi, președintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Bihor, a declarat pentru Adevărul de Seară că ceea ce se întâmplă în fiecare an la Balc este departe de conceptul său de vânătoare. „E ca și cum aș avea șase porci pe care îi cresc într-un coteț și într-o zi mă hotărăsc să-i tai pe toți. Nu consider că cei care merg la Balc vânează cu adevărat", a spus experimentatul vânător. Ioan Silaghi a vânat prima dată în 1960. Înainte de revoluția din 1989 terenul de la Balc era folosit de către fostul dictator Nicoale Ceaușescu. Potrivit lui Silaghi, la Balc mistreții sunt crescuți special pentru a fi sacrificați în timpul partidelor de vânătoare. Anul trecut, invitații lui Ion Țiriac au pus la pământ în jur de două sute de porci mistreți. Printre vânătorii din acest an se numără primarul din Monaco și moștenitorul Porsche.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite